Σύμη: Χάθηκε ο παρουσιαστής του BBC Μάικλ Μόσλεϊ - Επέστρεφε στο σπίτι του από παραλία και χάθηκαν τα ίχνη του

Σύμη: Χάθηκε ο παρουσιαστής του BBC Μάικλ Μόσλεϊ - Επέστρεφε στο σπίτι του από παραλία και χάθηκαν τα ίχνη του

Ο 67χρονος διατροφολόγος είναι σταρ για τους Βρετανούς, λόγω των εμφανίσεών του σε τηλεοπτικά προγράμματα - Ανοιχτά όλα τα σενάρια για την εξαφάνισή του, είπε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου - Στις έρευνες μετέχουν πυροσβέστες και drone - Τι λέει ο δήμαρχος Σύμης

arthrou-mosley
Συναγερμός έχει σημάνει στη Σύμη τις τελευταίες ώρες, καθώς αγνοείται ο διατροφολόγος Dr Μάικλ Μόσλεϊ, που είναι ιδιαίτερα γνωστό και αγαπητό πρόσωπο στη Βρετανία. Ο Μόσλεϊ ενημέρωσε την παρέα του (τη σύζυγό του και ένα φιλικό ζευγάρι) πως θα ξεκινούσε χθες το μεσημέρι από την παραλία του Αγίου Νικολάου προκειμένου να γυρίσει στο σπίτι που διέμενε στο Γυαλό, αλλά δεν επέστρεψε. Λίγες ώρες αργότερα, η σύζυγός του κινητοποίησε τις Αρχές. Η εξαφάνισή του έγινε γνωστή στη Βρετανία και τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης της χώρας έκαναν την είδηση γνωστή μέσα από έκτακτες ενημερώσεις.

Ο 67χρονος είναι γνωστός για τις εμφανίσεις του σε τηλεοπτικές εκπομπές όπως το This Morning και το The One Show. Είναι επίσης οικοδεσπότης του podcast για την υγεία, Just One Thing για λογαριασμό του BBC. 



Κλείσιμο
Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τοπικές ομάδες της Σύμης στο Facebook, μια ομάδα έρευνας και διάσωσης αναμενόνταν στο νησί από την Αθήνα, μαζί με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πιο εξελιγμένο εξοπλισμό για να ενισχύει τις έρευνες. Η ανάρτηση, η οποία περιελάμβανε μια φωτογραφία του γιατρού, πρόσθεσε: «Έχετε δει αυτόν τον άνδρα; Ξεκίνησε να επιστρέψει με τα πόδια από τον Άγιο Νικόλαο περίπου στις 13:30 και δεν κατάφερε να επιστρέψει στο σπίτι του. Οι φίλοι του ανησυχούν καθώς έχουν περάσει 6 ώρες από την τελευταία φορά που τον είδαν. Το όνομά του είναι Dr Mike Mosley και είναι γνωστό πρόσωπο για πολλούς Βρετανούς».

Η σύζυγός του - επίσης γιατρός - Κλερ Μπέιλι, ήταν εκείνη που σήμανε συναγερμό αφού διαπίστωσε πως δεν είχε επιστρέψει μέχρι τις 7.30 χθες το απογευμα και οι τοπικές αρχές άρχισαν να ερευνούν τη διαδρομή που ακολούθησε κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά δεν μπόρεσαν να τον εντοπίσουν. Σήμερα το πρωί, η 62χρονη Μπέιελι έκανε δήλωση εξαφάνισης στην Αστυνομία. 



Στις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη, συμμετέχουν εκτός την αστυνομία και το Λιμενικό, εθελοντική Ομάδα και η Πυροσβεστική, ενώ γίνεται χρήση drone και σύντομα πρόκειται να μεταβεί στο νησί και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος που θα συνδράμει στις έρευνες. Παράλληλα, ενδέχεται να ζητηθεί και η συνοδρομή ελικοπτέρου.

Για την εξαφάνιση του 67χρονου γιατρού, μίλησε στη Mirror η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου, επιβεβαιώνοντας πως οι έρευνες ξεκίνησαν νωρίς το πρωί της Πέμπτης, αλλά δεν έχει βρεθεί ακόμα κάτι αξιόλογο. «Βρισκόταν στην παραλία του Αγίου Νικολάου με ένα άλλο ζευγάρι όταν αποφάσισε να επιστρέψει στο σπίτι του στην περιοχή του Πεδίου της Σύμης. Ήταν γύρω στη 1.30 το μεσημέρι και ξέχασε το τηλέφωνό του στην παραλία. Οποιαδήποτε προσπάθεια εντοπισμού του δεν είχε κανένα αποτέλεσμα. Ζητήσαμε τώρα από την πυροσβεστική να συνδράμει στην επιχείρηση σε περίπτωση που μπορεί να γλίστρησε, να σκόνταψε, να έπεσε, ακόμα και να τον δάγκωσε φίδι, παραμένοντας κάπου τραυματισμένος. Απλά δεν υπάρχει κανένα ίχνος του. Κανένα απολύτως και αυτό σημαίνει ότι για εμάς τουλάχιστον, κάθε πιθανό σενάριο είναι ανοιχτό και διερευνάται».

«Μεγάλη κινητοποίηση, ελπίζουμε να βρεθεί σύντομα»

«Ο Βρετανός παρουσιαστής έχει έρθει για διακοπές μαζί με τη σύζυγό του και φιλοξενείται σε ένα φιλικό τους ζευγάρι, στο νησί μας. Γνωρίζουμε ότι είχε πάει για μπάνιο στην παραλία του Αγίου Νικολάου, αλλά επειδή του αρέσει η πεζοπορία και η περιοχή θα επέστρεφε με τα πόδια. Κάποιες μαρτυρίες λένε ότι τον είδαν να επιστρέφει στο Πέδι και να συνομιλεί με κάποιο άλλο άτομο. Όλα αυτά είναι μαρτυρίες που ερευνώνται αυτή τη στιγμή… Μάλιστα, αναφέρθηκε πως έχει καταγραφεί και σε κάμερα με αλλαγμένο μπλουζάκι, αλλά η σύζυγός του, που είδε τα πλάνα, διέψευσε πως είναι αυτός. Είναι μεγάλη η κινητοποίηση της αστυνομίας και της πυροσβεστικής και ελπίζουμε να βρεθεί γρήγορα και να είναι καλά στην υγεία του ο άνθρωπος. Ο χώρος πάντως είναι περιορισμένος και είναι δύσκολο να χαθεί άνθρωπος. Πάντως, πιστεύω πως δεν έχει πάθει κάτι ο άνθρωπος...»
λέει στο protothema.gr ο δήμαρχος Σύμης, Λευτέρης Παπακαλοδούκας.

Ποιος είναι ο διατροφολόγος Μάικλ Μόσλεϊ

Ο Μάικλ Μόσλεϊ, διατροφολόγος και γιατρός, θεωρείται ο κορυφαίος Βρετανός πάροχος συμβουλών διατροφής, υγείας και ευεξίας. Έχει, μάλιστα και το δικό του podcast, με τίτλο Just One Thing, στο οποίο προσέφερε χρήσιμες πληροφορίες στους ακροατές του για το πώς να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους «ένα βήμα τη φορά».

Ο Μόσλεϊ έχει γράψει πολλά βιβλία με διατροφικό περιεχόμενο, με γνωστότερο το «The Fast 800», στο οποίο συνιστά έναν συνδυασμό τροφίμων -κυρίως πρωτεϊνούχων, για εύκολη απώλεια βάρους.

Υπήρξε, επίσης, ένθερμος υποστηρικτής της διαλειμματικής νηστείας, για την οποία σχολίαζε συχνά καλεσμένος σε διάφορες τοπικές εκπομπές. Η δημοτικότητά του, μάλιστα, αυξήθηκε λόγω μιας δίαιτας που έχει λανσάρει με τίτλο «5:2», η οποία περιλαμβάνει νηστεία για δύο ημέρες την εβδομάδα.



Ειδήσεις σήμερα:

Δεκάδες νεκροί από ισραηλινό χτύπημα σε σχολείο που χρησιμοποιεί ο ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στη Γάζα

Η ιστορία του σπιτιού Κασσελάκη στις Σπέτσες- Πώς έφτασε στα χέρια του μετά από δύο πλειστηριασμούς και μία άκυρη γονική παροχή


Τι είπε ο Μητσοτάκης για το Euro, τα γούρια του και το βίντεο στο TikTok που θα παρουσιάσει μετά τις εκλογές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης