Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ουγγαρία θα συμμετάσχει στη διάσκεψη της Ελβετίας για την ειρήνη

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ουγγαρία θα συμμετάσχει στη διάσκεψη της Ελβετίας για την ειρήνη

Η Ουγγαρία, χώρα μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, έχει επικρίνει έντονα τις δυτικές κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας, με την οποία αποτελεί στενή σύμμαχο

Viktor_Orban
Η Ουγγαρία επιβεβαίωσε σήμερα ότι θα μετάσχει στη διάσκεψη για την ειρήνη στην Ουκρανία, η οποία θα διεξαχθεί στις 15 Ιουνίου στην Ελβετία, παρά το γεγονός ότι διατηρεί στενές σχέσεις με τη Ρωσία, η οποία δεν έχει προσκληθεί.

Η Ουγγαρία, χώρα μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, επικρίνει έντονα τις δυτικές κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία. Εξάλλου ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν έχει διατηρήσει στενές σχέσεις με τη Μόσχα, προκαλώντας την αντίδραση των εταίρων του.

«Η Ουγγαρία θα εκπροσωπηθεί στη διάσκεψη σε επίπεδο υπουργού», επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών Πέτερ Σιγιάρτο από την Αγία Πετρούπολη όπου συμμετέχει σε οικονομικό φόρουμ.

Η σύνοδος κορυφής για την Ουκρανία έχει στόχο να συσπειρώσει τη διεθνή στήριξη για τις ειρηνευτικές προτάσεις του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, οι οποίες περιλαμβάνουν την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από τη χώρα του.

Η Ρωσία έχει απορρίψει την πρωτοβουλία αυτή ως χάσιμο χρόνου. Από την πλευρά της η Ουγγαρία δεν έχει προσφέρει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, ενώ έχει μπλοκάρει ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες στήριξης του Κιέβου.

Κλείσιμο
Η Βουδαπέστη επικρίνει εδώ και καιρό την Ουκρανία για τον περιορισμό των δικαιωμάτων των Ούγγρων που ζουν στην Ουκρανία, κυρίως σε ό,τι αφορά τη διδασκαλία της μητρικής τους γλώσσας.

Παράλληλα και πάρα το γεγονός ότι η δυτική Ευρώπη έχει προσπαθήσει να αποδεσμευθεί από το ρωσικό φυσικό αέριο, η Ουγγαρία λαμβάνει 4,5 δισεκ. κυβικά μέτρα αερίου ετησίως από τη Ρωσία, βάσει συμβολαίου 15ετούς διάρκειας που υπεγράφη το 2021.


Ειδήσεις σήμερα:

Τάσος Μπιρσίμ: Ο μάγος των συγκεντρώσεων του Ανδρέα Παπανδρέου δεν είναι πια εδώ

Έξαρση κοκκύτη στην Ελλάδα, 230 κρούσματα έως τον Μάιο από μόλις 9 πέρυσι - Ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν

Χάθηκε στη Σύμη ο παρουσιαστής του BBC Μάικλ Μόσλεϊ - Επέστρεφε στο σπίτι του από παραλία και χάθηκαν τα ίχνη του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης