Βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου πέθανε στα 102 του ενώ πήγαινε στις εκδηλώσεις για την απόβαση στη Νορμανδία

Είχε πολεμήσει στο μέτωπο κατά της Ιαπωνίας - Είχε επιλεγεί να παραστεί στις εκδηλώσεις και ήταν ενθουσιασμένος για το ταξίδι για το οποίο είχε την άδεια του γιατρού του

Αμερικανός βετεράνος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, που είχε πολεμήσει στο Πολεμικό Ναυτικό, πέθανε ενώ ταξίδευε στη Γαλλία για την 80ή επέτειο της απόβασης στη Νορμανδία.

Ο Ρόμπερτ Περσιτσίτι από το Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης μεταφέρθηκε αεροπορικώς σε νοσοκομείο της Γερμανίας στις 30 Μαΐου, εξαιτίας περιστατικού υγείας που εκδηλώθηκε ενώ ταξίδευε με πλοίο προς την Ευρώπη.

Πέθανε την επόμενη ημέρα, σε ηλικία 102 ετών.

Ο Περσιτσίτι συμμετείχε στη συμμαχική επιχείρηση στην Ιαπωνία και πολέμησε στην Ιβο Τζίμα. Μετά τον πόλεμο εργάστηκε ως δάσκαλος, αναφέρει το BBC.

Είχε επιλεγεί να παραστεί στην εκδήλωση στη Νορμανδία από το Εθνικό Μουσείο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου στη Νέα Ορλεάνη, το οποίο πλήρωσε και οργάνωσε το ταξίδι.

Μία ημέρα πριν αναχωρήσει για το ταξίδι του έλεγε σε τοπικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ότι ήταν «πραγματικά ενθουσιασμένος» που θα πάει στην Ευρώπη. Ο καρδιολόγος του τον είχε ενθαρρύνει να ταξιδέψει, πρόσθεσε.

Βετεράνος που είχε υπηρετήσει μαζί του στην Ιαπωνία, είπε ότι ο Περσιτσίτι δεν πέθανε μόνος. «Η γιατρός του έβαλε στο τηλέφωνο να ακούσει τον αγαπημένο του τραγουδιστή, τον Φρανκ Σινάτρα, και μας άφησε ειρηνικά», είπε.



Ειδήσεις σήμερα:

Σύμη: Χάθηκε ο παρουσιαστής του BBC Μάικλ Μόσλεϊ - Επέστρεφε στο σπίτι του από παραλία και χάθηκαν τα ίχνη του

Τάσος Μπιρσίμ: Ο μάγος των συγκεντρώσεων του Ανδρέα Παπανδρέου δεν είναι πια εδώ

ΕΟΔΥ: Έξαρση κοκκύτη στην Ελλάδα, 230 κρούσματα έως τον Μάιο από μόλις 9 πέρυσι - Ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr