Δεν άντεξε τον χαμό της συζύγου του ο Γάλλος καλλιτέχνης Μπεν – Αυτοκτόνησε λίγες ώρες μετά τον θάνατό της

Δεν άντεξε τον χαμό της συζύγου του ο Γάλλος καλλιτέχνης Μπεν – Αυτοκτόνησε λίγες ώρες μετά τον θάνατό της

Ο 88χρονος εικαστικός ήταν μαζί με τη γυναίκα του εδώ και 60 χρόνια – Άφησε το σημάδι του στην καθημερινότητά μας, λέει ο Μακρόν

ben
Ο Γάλλος καλλιτέχνης Μπεν, γνωστός για τα ειρωνικά συνθήματά του, πέθανε σε ηλικία 88 ετών, βάζοντας τέλος στη ζωή του λίγες ώρες μετά το θάνατο της συζύγου του, με την οποία ήταν μαζί εδώ και 60 χρόνια.

Η σύζυγός του, Ανί, υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο το βράδυ της Δευτέρας και πέθανε την Τετάρτη, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους τα δύο παιδιά του ζευγαριού, η Εύα και ο Φρανσουά.

«Μη θέλοντας και μη μπορώντας να ζήσει χωρίς αυτήν, ο Μπεν αυτοκτόνησε λίγες ώρες αργότερα στο σπίτι τους» στη Νίκαια της νότιας Γαλλίας, πρόσθεσαν.

Ο καλλιτέχνης, που ονομαζόταν Μπεν Βοτιέ, είχε γεννηθεί το 1935 στη Νάπολη. Στα 14 του μετακόμισε στη Νίκαια και πέρασε εκεί το υπόλοιπο της ζωής του.

Κλείσιμο
Συνδέθηκε με το κίνημα Fluxus της δεκαετίας του 1960, όπως αναφέρει το AFP, το οποίο προσπάθησε να ταράξει τα νερά στην τέχνη, με ένα στυλ προκλητικής ειρωνείας.

Ο Μπεν συνήθιζε να υπογράφει τα πάντα λέγοντας ότι ήταν δικό του δημιούργημα, από τα σώματα των περαστικών στη Νίκαια μέχρι και έργα άλλων καλλιτεχνών. Επέμενε όμως ότι πίσω από τα αστεία πάντα υπήρχε ένα σοβαρό μήνυμα.

Έγινε περισσότερο γνωστός για τα χιουμοριστικά του συνθήματα, όπως αυτό στη φωτογραφία που αναφέρει «Δεν υπάρχει η Ελβετία». Συνήθως ήταν ζωγραφισμένα με λευκό χρώμα με παιδικό γραφικό χαρακτήρα. Του χάρισαν μάλιστα μια θέση στο Mουσείο Μοντέρνας Τέχνης (MoMA) της Νέας Υόρκης.

«Στις μολυβοθήκες των παιδιών μας, σε τόσα πολλά καθημερινά αντικείμενα, ακόμη και στη φαντασία μας, ο Μπεν είχε αφήσει το σημάδι του», ανέφερε σε δήλωσή του ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.


Ειδήσεις σήμερα:

Τάσος Μπιρσίμ: Ο μάγος των συγκεντρώσεων του Ανδρέα Παπανδρέου δεν είναι πια εδώ

Έξαρση κοκκύτη στην Ελλάδα, 230 κρούσματα έως τον Μάιο από μόλις 9 πέρυσι - Ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν

Χάθηκε στη Σύμη ο παρουσιαστής του BBC Μάικλ Μόσλεϊ - Επέστρεφε στο σπίτι του από παραλία και χάθηκαν τα ίχνη του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης