Δικαστής διέταξε τη φυλάκιση του Στιβ Μπάνον – Καταδικάστηκε για περιφρόνηση του Κογκρέσου

Δικαστής διέταξε τη φυλάκιση του Στιβ Μπάνον – Καταδικάστηκε για περιφρόνηση του Κογκρέσου

Ο στενός συνεργάτης του Τραμπ είχε κλητευθεί να παρουσιαστεί σε επιτροπή που ερευνούσε την εισβολή στο Καπιτώλιο – Ποινή τεσσάρων μηνών

steve_bannon
Ομοσπονδιακός δικαστής διέταξε τον Στιβ Μπάνον, στενό σύμμαχο του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, να παρουσιαστεί στη φυλακή έως την 1η Ιουλίου για να εκτίσει την ποινή του.

Δικαστήριο τον είχε καταδικάσει γιατί αψήφισε την κλήτευση από την επιτροπή του Κογκρέσου που ερευνούσε τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου 2021.

Ο περιφερειακός δικαστής Καρλ Νίκολς, που είχε διοριστεί από τον Τραμπ, είχε σε προηγούμενο χρόνο αναστείλει την τετράμηνη ποινή του Μπάνον, ενώ αυτός είχε ασκήσει έφεση κατά της καταδίκης του. Ωστόσο την Πέμπτη, ο Νίκολς έκρινε ότι οι αρχικοί λόγοι για την αναβολή δεν ισχύουν πλέον, επειδή επιτροπή του Εφετείου της Ουάσινγκτον αποφάνθηκε ομόφωνα τον Μάιο εναντίον της θέσης του Μπάνον.

Πάντως, όπως αναφέρει το Politico, ο Μπάνον προτίθεται να συνεχίσει να ασκεί έφεση για την υπόθεση στην ολομέλεια του Περιφερειακού Δικαστηρίου της Ουάσινγκτον αλλά και στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Κλείσιμο
Σε περίπτωση που δεν παρέμβει κάποιο από αυτά τα δικαστήρια για να μπλοκάρει την απόφαση του Νίκολς, ο Μπάνον είναι σχεδόν αδύνατο να αποφύγει τη φυλάκιση.

Ο Μπάνον καταδικάστηκε τον Ιούλιο του 2022 για δύο πλημμεληματικές κατηγορίες περιφρόνησης του Κογκρέσου επειδή αδιαφόρησε για την κλήτευση από την ειδική επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων που διερευνούσε την επίθεση στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Ο Μπάνον είναι ο δεύτερος πρώην σύμβουλος του Λευκού Οίκου του Τραμπ που οδηγείται στη φυλακή επειδή αψήφησε την επιτροπή της 6ης Ιανουαρίου. Ο Πίτερ Ναβάρο, πρώην σύμβουλος του Τραμπ για το εμπόριο, εκτίει επί του παρόντος ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών στο Μαϊάμι για τον ίδιο λόγο.

Η απόρριψη από το εφετείο της προσπάθειας του Ναβάρο να μείνει εκτός φυλακής ήταν βασικός παράγοντας στην απόφαση του Νίκολς να ανακαλέσει την εγγύηση του Μπάνον.



Ειδήσεις σήμερα:

Σύμη: Χάθηκε ο παρουσιαστής του BBC Μάικλ Μόσλεϊ - Επέστρεφε στο σπίτι του από παραλία και χάθηκαν τα ίχνη του

Τάσος Μπιρσίμ: Ο μάγος των συγκεντρώσεων του Ανδρέα Παπανδρέου δεν είναι πια εδώ

ΕΟΔΥ: Έξαρση κοκκύτη στην Ελλάδα, 230 κρούσματα έως τον Μάιο από μόλις 9 πέρυσι - Ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης