ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν απέκλεισε την πιθανότητα να απονείμει χάρη στον γιο του εάν καταδικαστεί για παράνομη οπλοκατοχή

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν απέκλεισε την πιθανότητα να απονείμει χάρη στον γιο του εάν καταδικαστεί για παράνομη οπλοκατοχή

Ο Χάντερ Μπάιντεν εάν κριθεί ένοχος για όλες τις κατηγορίες, μπορεί να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 25 ετών

BIDEN_2
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι δεν θα απένειμε χάρη στον γιο του Χάντερ, ο οποίος δικάζεται στο Ντέλαγουερ με την κατηγορία ότι παραβίασε τον νόμο που απαγορεύει σε χρήστες ναρκωτικών ουσιών να έχουν στην κατοχή τους όπλα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC News, ο Μπάιντεν απάντησε «ναι» όταν ρωτήθηκε αν θα απέκλειε την πιθανότητα να απονείμει χάρη στον Χάντερ. Απάντησε επίσης «ναι» στην ερώτηση εάν θα δεχτεί το αποτέλεσμα της δίκης, που ξεκίνησε αυτήν την εβδομάδα.

Ο Χάντερ Μπάιντεν έχει δηλώσει αθώος σε τρεις κατηγορίες ότι δεν αποκάλυψε ότι έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών όταν αγόρασε ένα περίστροφο το 2018 και ότι κατείχε παράνομα το όπλο επί 11 ημέρες. Εάν κριθεί ένοχος για όλες τις κατηγορίες μπορεί να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 25 ετών, αν και συνήθως οι ποινές για τέτοια αδικήματα είναι μικρότερες.

Υπενθυμίζεται ότι ο 54χρονος γιος του Αμερικανού προέδρου κατηγορείται για παράνομη οπλοκατοχή όταν ακόμη ήταν τοξικοεξαρτημένος, γεγονός που απέκρυψε όταν έκανε την αίτηση. Είναι το πρώτο τέκνο προέδρου εν ενεργεία σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Κλείσιμο
Οι ένορκοι άκουσαν αυτήν την εβδομάδα καταθέσεις μαρτύρων, μεταξύ των οποίων η πρώην σύζυγός του και μια πρώην σύντροφός του, σχετικά με την παλαιότερη εξάρτησή του από τα ναρκωτικά, την οποία ο ίδιος έχει παραδεχθεί δημοσίως.

Η Χάλι Μπάιντεν, η χήρα του Μπο Μπάιντεν (αδερφού του Χάντερ, ο οποίος πέθανε το 2015 έπειτα από μάχη με τον καρκίνο), κατέθεσε ότι καθάριζε συχνά το φορτηγάκι του Χάντερ Μπάιντεν ψάχνοντας για ναρκωτικά, στην προσπάθειά της να τον βοηθήσει να απεξαρτηθεί.

Είπε στους ενόρκους ότι είχε βρει ίχνη που μαρτυρούσαν πως κάπνιζε κρακ, όπως μικροποσότητες και σύνεργα, καθώς και ένα 38άρι περίστροφο Colt Cobra. Φοβήθηκε πως είτε ο ίδιος είτε τα παιδιά της θα μπορούσαν να τραυματιστούν με το όπλο. «Πανικοβλήθηκα και θέλησα να το ξεφορτωθώ», κατέθεσε η Χάλι Μπάιντεν, συμπληρώνοντας ότι το πέταξε σε κάδο απορριμμάτων έξω από ένα κατάστημα τροφίμων. Η Χάλι έχει πει επίσης ότι είχε σχέση με τον Χάντερ στα τέλη του 2015 ή στις αρχές του 2016.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Σύμη: Χάθηκε ο παρουσιαστής του BBC Μάικλ Μόσλεϊ - Επέστρεφε στο σπίτι του από παραλία και χάθηκαν τα ίχνη του

Τάσος Μπιρσίμ: Ο μάγος των συγκεντρώσεων του Ανδρέα Παπανδρέου δεν είναι πια εδώ

ΕΟΔΥ: Έξαρση κοκκύτη στην Ελλάδα, 230 κρούσματα έως τον Μάιο από μόλις 9 πέρυσι - Ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης