Κίνα: Σάλος με το «μυστικό» διάσημου καταρράκτη που αποκάλυψε πεζοπόρος - Τροφοδοτείται από... σωλήνα

Κίνα: Σάλος με το «μυστικό» διάσημου καταρράκτη που αποκάλυψε πεζοπόρος - Τροφοδοτείται από... σωλήνα

Viral το βίντεο που δείχνει ότι η ροή του νερού προέρχεται από αγωγό ψηλά στο βράχο - Το πάρκο παραδέχτηκε την παρέμβαση που έγινε την περίοδο ξηρασίας «για να μην απογοητεύονται οι επισκέπτες»

Κίνα: Σάλος με το «μυστικό» διάσημου καταρράκτη που αποκάλυψε πεζοπόρος -Τροφοδοτείται από... σωλήνα
katarraktis-kina-maketes-1
Σάλος έχει προκληθεί στα social media της Κίνας εξαιτίας ενός «μυστικού» που αποκάλυψε ένας πεζοπόρος για έναν από τους πιο διάσημους καταρράκτες της χώρας, που βρίσκεται στην επαρχία Χενάν και έχει ύψος 312 μέτρα.

Σύμφωνα με το BBC, o πεζοπόρος επισκέφθηκε πρόσφατα τον καταρράκτη του όρους Γιουντάι και πόσταρε ένα βίντεο που έδειχνε ότι η ροή του νερού προερχόταν από έναν σωλήνα που ήταν χτισμένος ψηλά στο βράχο.

«Ταλαιπωρήθηκα για να φτάσω στην πηγή του καταρράκτη Γιουντάι μόνο και μόνο για να δω έναν σωλήνα» έγραψε στη λεζάντα του βίντεο που ανέβασε στην εφαρμογή Douyin ο χρήστης «Farisvov», προκαλώντας... αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Η ανάρτηση συγκέντρωσε μέσα σε μερικά 24ωρα δεκάδες χιλιάδες likes και προκάλεσε πλήθος ερωτημάτων για το τι πραγματικά συμβαίνει με αυτόν τον καταρράκτη, ο οποίος θεωρείται ο ψηλότερος στην χώρα.

Κλείσιμο


Το θέμα της προέλευσης του καταρράκτη Γιουντάι άρχισε να γίνεται trend σε όλα τα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με εκατομμύρια views στο Weibo και το Douyin. Ως αποτέλεσμα της αναστάτωσης που προκλήθηκε, αξιωματούχοι της τοπικής κυβέρνησης στάλθηκαν στο πάρκο για να διερευνήσουν την υπόθεση.

Τελικά, οι υπεύθυνοι του τουριστικού πάρκου Γιουντάι (στο οποίο βρίσκεται ο καταρράκτης) αναγκάστηκαν να παραδεχτούν ότι έκαναν τη «μικρή βελτίωση» την εποχή της ξηρασίας, ώστε οι επισκέπτες να αισθάνονται ότι το ταξίδι τους στην περιοχή άξιζε τον κόπο.

katarraktis-kina-1
katarraktis-kina-2


Στον λογαριασμό του πάρκου στα social media ανέβηκε μάλιστα και μία... απολογητική ανάρτηση γραμμένη στο πρώτο πρόσωπο (!) που ανέφερε τα εξής: «Δεν περίμενα ποτέ ότι θα γνωριζόμασταν με αυτόν τον τρόπο. Ως εποχιακό τοπίο δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι θα είμαι στα καλύτερά μου κάθε φορά που έρχεστε να με δείτε. Έκανα μια μικρή βελτίωση την εποχή της ξηρασίας μόνο και μόνο για να είμαι όμορφο όταν θα συναντούσα τους φίλους μου».

Ο καταρράκτης Γιουντάι βρίσκεται μέσα στο Γεωοπάρκο του Όρους Γιουντάι που είναι αναγνωρισμένο από την UNESCO για τη μοναδική φυσική ομορφιά του. Προσελκύει εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, χάρη στους υπέροχους γεωλογικούς σχηματισμούς που δημιουργήθηκαν πριν από εκατομμύρια χρόνια.

china_waterfall_xr


Οι υπεύθυνοι του πάρκου δήλωσαν στο CCTV ότι το νερό που χρησιμοποιείται για την τροφοδότηση του καταρράκτη είναι νερό πηγής, και δεν έχει καμία αρνητική επίπτωση στο φυσικό τοπίο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αποκάλυψη του «μυστικού» του καταρράκτη δίχασε τους χρήστες στα social media, με κάποιους να εκφράζουν ενόχληση για την «κοροιδία» των τουριστών και άλλους να θεωρούν δικαιολογημένη την απόφαση των διαχειριστών του πάρκου.

Δείτε βίντεο: Κίνα: Σάλος με το «μυστικό» διάσημου καταρράκτη που αποκάλυψε πεζοπόρος - Τροφοδοτείται από... σωλήνα
Κίνα: Σάλος με το «μυστικό» διάσημου καταρράκτη που αποκάλυψε πεζοπόρος -Τροφοδοτείται από... σωλήνα


Ειδήσεις σήμερα:

«Πώς μπορεί να εξαφανιστεί κανείς από προσώπου γης;» Αγωνία για τον παρουσιαστή του BBC στη Σύμη

Έρχεται από βδομάδα ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού - Πότε και πού θα δείξει 44 βαθμούς Κελσίου

Συνελήφθη Νορβηγός που αναζητούσε νεαρά κορίτσια με αγγελία έξω από Λύκειο της Ρόδου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης