Η Δανή πρωθυπουργός Φρεντέρικσεν δέχθηκε επίθεση στο κέντρο της Κοπεγχάγης, ο δράστης συνελήφθη

Η Δανή πρωθυπουργός Φρεντέρικσεν δέχθηκε επίθεση στο κέντρο της Κοπεγχάγης, ο δράστης συνελήφθη

O άνδρας τη χτύπησε - H Φρεντέρικσεν  είναι σοκαρισμένη μετά την επίθεση που δέχθηκε - Αισθάνομαι αποτροπιασμό για την επίθεση δηλώνει ο Μητσοτάκης - Καταδικάζουν Μετσόλα και Μισέλ

Mette_Frederiksen

Η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν είναι σοκαρισμένη μετά την επίθεση που δέχθηκε από άνδρα ο οποίος τη χτύπησε σήμερα στο κέντρο της Κοπεγχάγης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ritzau, επικαλούμενο την αστυνομία και το γραφείο της πρωθυπουργού.

Ο άνδρας συνελήφθη μετά το περιστατικό, μετέδωσε το πρακτορείο Ritzau.

Κλείσιμο


Σε ανάρτησή του στο Χ στα αγγλικά, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης γράφει: «Αισθάνομαι αποτροπιασμό από την επίθεση στην πρωθυπουργό της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν. Αυτές οι πράξεις βίας συνιστουν επίθεση στην ίδια τη δημοκρατία. Δεν μπορούν να είναι και δεν θα είναι ανεκτές. Οι σκέψεις μου είναι με την πρωθυπουργό».


«Αποτρόπαια» η επίθεση κατά της πρωθυπουργού Φρεντέρικσεν, δηλώνει η Μετσόλα

Η επίθεση κατά της πρωθυπουργού της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν νωρίτερα απόψε σε πλατεία της Κοπεγχάγης είναι "αποτρόπαια", αντέδρασε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, εκτιμώντας ότι "η βία (δεν έχει) θέση στην πολιτική".

Και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ εξέφρασε τον "αποτροπιασμό" του, τονίζοντας σε μήνυμά του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ ότι "καταδικάζει απερίφραστα αυτή τη δειλή επίθεση", η οποία σημειώθηκε την ώρα που οι Δανοί ετοιμάζονται να προσέλθουν στις κάλπες την Κυριακή για τις ευρωεκλογές.

Ειδήσεις σήμερα:

Εντείνεται το μυστήριο στη Σύμη: Φωτογραφία ντοκουμέντο δείχνει τον παρουσιαστή του BBC να έχει περάσει το επικίνδυνο μονοπάτι

Βρετανία: Παντρεύτηκε ο billionaire και πιο περιζήτητος εργένης - Ο ρόλος του πρίγκιπα Ουίλιαμ

Μητέρα Τσιτσιπά για Μπαντόσα: Είναι ένα κορίτσι χωρίς αυτοπεποίθηση, δεν με ρώτησε κανείς για την επανασύνδεση

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης