Μεξικό: Ένοπλοι έστησαν καρτέρι έξω από το σπίτι δημοτικής συμβούλου και την δολοφόνησαν

Μεξικό: Ένοπλοι έστησαν καρτέρι έξω από το σπίτι δημοτικής συμβούλου και την δολοφόνησαν

Η Εσμεράλδα Γκαρσόν Κάμπος αν και είχε ενώσει τις δυνάμεις της με άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης υποστήριζε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το κυβερνών κόμμα

MixCollage-08-Jun-2024-05-46-AM-4141
Η Εσμεράλδα Γκαρσόν Κάμπος, δημοτική σύμβουλος στην πόλη Τίξτλα της πολιτείας Γκερέρο του Μεξικού, σκοτώθηκε χθες Παρασκευή από ενόπλους που της είχαν στήσει καρτέρι θανάτου την ώρα που έβγαινε από το σπίτι της.

Είχε εκλεγεί με το Θεσμικό Επαναστατικό Κόμμα (PRI) το οποίο ένωσε τις δυνάμεις του με άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, με στόχο τη δημιουργία συμμαχίας απέναντι στο Κίνημα Εθνικής Αναγέννησης (MORENA). Ωστόσο η Εσμεράλδα Γκαρσόν Κάμπος υποστήριξε τους υποψηφίους του MORENA στις εκλογές της 2ας Ιουνίου, όπως είναι προφανές από τις αναρτήσεις της σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ψηφίστε, χωρίς φόβο!», υπογράμμιζε σε μήνυμά της.

campos
Κλείσιμο


Η πιο πρόσφατη εκλογική περίοδος έχει χαρακτηριστεί όμως από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ως «η πιο αιματηρή» στην ιστορία του Μεξικού, αφού δολοφονήθηκαν 39 υποψήφιοι για διάφορες θέσεις.

Την Κυριακή, η υποψήφια του MORENA για την προεδρία Κλαούδια Σέινμπαουμ κατήγαγε εκλογικό θρίαμβο και θα γίνει η πρώτη γυναίκα που θα ορκιστεί πρόεδρος του Μεξικού.

Ένα 24ωρο αργότερα, η Γιολάντα Σάντσες Φιγκερόα, δήμαρχος της πόλης Κοτίχα στην πολιτεία Μιτσοακάν σκοτώθηκε μαζί με τον σωματοφύλακά της σε ενέδρα ενόπλων.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Εντείνεται το μυστήριο στη Σύμη: Φωτογραφία ντοκουμέντο δείχνει τον παρουσιαστή του BBC να έχει περάσει το επικίνδυνο μονοπάτι

Βρετανία: Παντρεύτηκε ο billionaire και πιο περιζήτητος εργένης - Ο ρόλος του πρίγκιπα Ουίλιαμ

Μητέρα Τσιτσιπά για Μπαντόσα: Είναι ένα κορίτσι χωρίς αυτοπεποίθηση, δεν με ρώτησε κανείς για την επανασύνδεση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης