Βραζιλία: Βαρόνος του οργανωμένου εγκλήματος σκοτώθηκε σε αστυνομική επιχείρηση

Βραζιλία: Βαρόνος του οργανωμένου εγκλήματος σκοτώθηκε σε αστυνομική επιχείρηση

Ο Ρούι Πάουλο Γκονσάλβες Εστεβάο, γνωστός ως Πιπίτο, ήταν ο αρχηγός μιας παραστρατιωτικής ομάδας η οποία σκορπούσε τον τρόμο στις εργατικές συνοικίες, ασκώντας εκβιασμούς

Pipito11
Ένας εκ των αρχηγών του οργανωμένου εγκλήματος στο Ρίο ντε Ζανέιρο της Βραζιλίας σκοτώθηκε χθες Παρασκευή σε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς, οι οποίοι έκαναν έφοδο με σκοπό τη σύλληψή του, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Η αστυνομία του Ρίο ανακοίνωσε ότι ο Ρούι Πάουλο Γκονσάλβες Εστεβάο, ευρύτερα γνωστός ως Πιπίτο, φέρεται να ήταν ο αρχηγός μιας παραστρατιωτικής ομάδας η οποία σκορπούσε τον τρόμο στις εργατικές συνοικίες, ασκώντας εκβιασμούς.

«Όταν τον πλησίασαν, επιτέθηκε στους αστυνομικούς», αναφέρει το δελτίο Τύπου, συμπληρώνοντας ότι ακολούθησε ανταλλαγή πυρών κατά την οποία ο Πιπίτο τραυματίστηκε. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου τελικά υπέκυψε στα τραύματά του.

Κλείσιμο
Ο κυβερνήτης του Ρίο ανέφερε σε ανάρτησή του σε κοινωνικά δίκτυα πως τον περασμένο Οκτώβριο ο Πιπίτο είχε δώσει «εντολή να πυρπολήσουν 35 λεωφορεία» σε φτωχογειτονιές του δυτικού Ρίο, μετά τον θάνατο άλλου αρχηγού παραστρατιωτικής ομάδας. Εκείνες οι εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον λεωφορείων είχαν συγκλονίσει τότε τη Βραζιλία.

Πολλές φτωχές συνοικίες στο Ρίο ελέγχονται από παραστρατιωτικές ομάδες, που αποτελούνται συχνά από πρώην αστυνομικούς. Παρουσιάζονται αρχικά ως ομάδες αυτοάμυνας απέναντι σε συμμορίες διακίνησης ναρκωτικών. Ωστόσο, στην πραγματικότητα επιδίδονται σε μαφιόζικες πρακτικές, ελέγχοντας υπηρεσίες όπως τη διανομή φυσικού αερίου, την πρόσβαση στο διαδίκτυο και τα μέσα μεταφοράς.

Ειδήσεις σήμερα:

Ένοπλοι έστησαν καρτέρι έξω από το σπίτι δημοτικής συμβούλου στο Μεξικό και την δολοφόνησαν


Τουλάχιστον 26 νεκροί από ουκρανικά πλήγματα σε κατεχόμενο έδαφος από τη Ρωσία - Δείτε βίντεο


Άναψαν τα αίματα με Σλούκα και Κάνααν: Η χειρονομία του παίκτη του Ολυμπιακού στον αρχηγό του Παναθηναϊκού - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης