Μακρόν: Γαλλία και ΗΠΑ αποφασισμένες να ασκήσουν τις απαραίτητες πιέσεις στο Ιράν

Μακρόν: Γαλλία και ΗΠΑ αποφασισμένες να ασκήσουν τις απαραίτητες πιέσεις στο Ιράν

Όταν πρόκειται για το Ιράν, κάνουμε την ίδια διαπίστωση μιας στρατηγικής κλιμάκωσης προς κάθε κατεύθυνση, υπογράμμισε ο Γάλλος πρόεδρος

macron-biden
Η Γαλλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες «είναι αποφασισμένες να ασκήσουν τις απαραίτητες πιέσεις» στο Ιράν το οποίο βρίσκεται σε μια στρατηγική κλιμάκωσης προς κάθε κατεύθυνση", δήλωσε σήμερα ο Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του προς τον Τύπο από το Ελιζέ, έχοντας δίπλα του τον Αμερικανό ομολογό του Τζο Μπάιντεν.
Live: Emmanuel Macron welcomes Joe Biden and wife Jill to Arc de Triomphe in Paris
«Όταν πρόκειται για το Ιράν, κάνουμε την ίδια διαπίστωση μιας στρατηγικής κλιμάκωσης προς κάθε κατεύθυνση, είτε πρόκειται για πρωτοφανείς επιθέσεις κατά του Ισραήλ, ελιγμούς περιφερειακής αποσταθεροποίησης ή ασφαλώς το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. Οι δύο χώρες μας είναι αποφασισμένες να ασκήσουν τις απαραίτητες πιέσεις για να εξαλείψουν αυτή την τάση» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος έχοντας στο πλευρό του τον Τζο Μπάιντεν.

Παράλληλα, ο Γάλλος πρόεδρος εξήρε την «αφοσίωση» του Τζο Μπάιντεν, στον οποίο βλέπει «έναν εταίρο που αγαπά και σέβεται τους Ευρωπαίους».

Κλείσιμο
«Σας ευχαριστώ που είστε ο πρόεδρος της πρώτης παγκόσμιας δύναμης και που το πράττετε με την καθαρότητα και την αφοσίωση ενός εταίρου που αγαπά και που σέβεται τους Ευρωπαίους» δήλωσε Μακρόν εξαίροντας τη βούληση του Μπάιντεν, ο οποίος είναι υποψήφιος για την επανεκλογή του απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ, να είναι «αυτός που θέλει ακριβώς να οικοδομήσει τις συμφωνίες αυτές, από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή».

Ειδήσεις σήμερα:

Ευρωεκλογές 2024: Η μάχη παραλίας - κάλπης και τα θρίλερ – Πού αναμένεται να κινηθεί η αποχή, «κλειδί» για τις έδρες οι αναποφάσιστοι

Γάζα: Βίντεο από τη στιγμή της διάσωσης των Ισραηλινών ομήρων

Συναγερμός στο Φάληρο – Εντοπίστηκε στη θάλασσα σορός νέου άνδρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης