Sky News: Η ΕΕ αποφασίζει, θα δούμε μία νέα εικόνα του ευρωκοινοβουλίου

Sky News: Η ΕΕ αποφασίζει, θα δούμε μία νέα εικόνα του ευρωκοινοβουλίου

Από ποιες χώρες θα βγουν αντισυστημικές δυνάμεις - Η ανάλυση του βρετανικού δικτύου

kalpi_fakelos_arthro
Ώρα αποφάσεων για την Ευρώπη. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα έχει νέα μορφή και η πολιτική της Γηραίας Ηπείρου θα έχει μια άλλη δυναμική. Έτσι ξεκινά το δημοσίευμα του βρετανικού δικτύου Sky News για τις ευρωεκλογές, μία κρίσιμη εκλογική διαδικασία δεδομένων των ισορροπιών που διαμορφώνονται στους κόλπους της ΕΕ.

Για την Ευρώπη, συνεχίζει το δημοσίευμα, αυτές θα μπορούσαν να είναι κρίσιμες εκλογές. Κατ' αρχάς, θα διαμορφώσουν μια νέα εικόνα του κοινοβουλίου, θα κριθεί πόση δύναμη και επιρροή θα έχουν τα γνωστά κόμματα της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς και πόση θα αποκτήσουν οι λαϊκιστές, εθνικιστές και ακροδεξιοί πολιτικοί.

Μεγάλη πιθανότητα θεωρείται, από το μέσο ενημέρωσης, η ανάδειξη των λεγόμενων αντισυστημικών δυνάμεων.

Ξεκινώντας από τη Γαλλία, το κόμμα της Μαρίν Λεπέν θα κερδίσει πιθανότατα τις περισσότερες έδρες, ενώ η ακροδεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) θα μπορούσε να είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα από τη γερμανική πλευρά.

Κλείσιμο
Στην Ιταλία, το κόμμα της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι αναμένεται να αναδειχθεί νικητήριο στην ευρωπαϊκή εκλογική διαδικασία, τη στιγμή που η ακροδεξιά θα βγει και από χώρες όπως το Βέλγιο, η Λετονία, οι Κάτω Χώρες και η Δανία.

Στην Ουγγαρία, από την άλλη, ο Βίκτορ Όρμπαν και οι σύμμαχοί του συνεχίζουν να διαμαρτύρονται για τις ευρωπαϊκές πολιτικές.

Όπως επισημαίνεται από το Sky News, παρόλο που τα κόμματα των άκρων δεν θα αποκτήσουν τις περισσότερες έδρες στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, ωστόσο η ενίσχυσή τους μαρτυρά πώς αντιλαμβάνονται οι πολίτες της ΕΕ το κορυφαίο ευρωπαϊκό όργανο.

Το αποτέλεσμα αυτό θα έρθει να προστεθεί στη σταδιακή μετακίνηση, κατά τα τελευταία χρόνια, των ψηφοφόρων προς πιο αντισυστημικές και ευρωσκεπτιστικές δυνάμεις.

Ειδήσεις σήμερα:

«Με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν να πάω να ρίξω μια ματιά» λέει ο υπεύθυνος του beach bar που έσπευσε στη σορό του Μόσλεϊ

Θα με θάβει ο παπάς στον τάφο και θα ρωτάει γιατί σταμάτησε το «Τι ψυχή θα παραδώσεις», είπε η Καστάνη


Λόπεζ και Άφλεκ πουλάνε την έπαυλη που αγόρασαν πέρυσι πυροδοτώντας τα σενάρια ότι έχουν χωρίσει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης