Ευρωεκλογές 2024 - Γαλλία: Κρατούμενος στις κεντρικές φυλακές της Αρλ ψήφισε και... απέδρασε

Ευρωεκλογές 2024 - Γαλλία: Κρατούμενος στις κεντρικές φυλακές της Αρλ ψήφισε και... απέδρασε

Διακινητής ναρκωτικών και μαστροπός το έσκασε, αφού όμως πρώτα ψήφισε

gallia-kratoumenos
Στην Ελλάδα οι κρατούμενοι ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα σε ειδικά τμήματα των φυλακών, στη Γαλλία όμως ορισμένοι αξιοποιούν το πλαίσιο της ειδικής άδειας που μπορούν να ζητήσουν και να λάβουν για να ψηφίσουν σε κανονικά εκλογικά τμήματα προκειμένου να δραπετεύσουν.

Ένας κρατούμενος στις κεντρικές φυλακές της πόλης Αρλ (Bouches-du-Rhône) δραπέτευσε, αφού ψήφισε σήμερα για τις ευρωεκλογές, σύμφωνα με δήλωση στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) πηγής της φυλακής, καθώς και του εισαγγελέα, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες της περιφερειακής εφημερίδας La Provence . Ο συλληφθείς «επωφελήθηκε από εποπτευόμενη άδεια εξόδου» για να ασκήσει τα πολιτικά του δικαιώματα, πρόσθεσε η πηγή, η οποία διευκρίνισε ότι τράπηκε σε φυγή «κατά την έξοδό του από το εκλογικό κέντρο, πριν την είσοδό του στο όχημα» και ενώ άλλοι συνάδελφοί του (κρατούμενοι, αλλά και ψηφοφόροι) οδηγούνταν πίσω στη φυλακή.

Ο εν λόγω συνοδευόταν από έναν σύμβουλο ένταξης και επιτήρησης, καθώς και από έναν αστυνομικό εξειδικευμένο στην επιτήρηση φυλακισμένων, σύμφωνα με τον εισαγγελέα Tarascon, Laurent Gumbau, και το σωματείο φυλάκων FO-Justice της κεντρικής φυλακής της Αρλ. Είχε καταδικαστεί σε αρχική ποινή 3 ετών για διακίνηση ναρκωτικών από το δικαστήριο του Μονπελιέ και στη συνέχεια σε 8 χρόνια για μαστροπεία από το δικαστήριο του Μπεζιέ, ανέφεραν πηγές της εισαγγελίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η FO-Justice τονίζει ότι ο κρατούμενος «επρόκειτο να αποφυλακιστεί το 2026, καθώς είχε επιδείξει καλή συμπεριφορά. Είχε ήδη επωφεληθεί από άδεια απουσίας χωρίς κάτι ύποπτο και τίποτα δεν υπονοούσε τέτοια απόδραση, καθώς πλησίαζε στο τέλος της ποινής του» διαβεβαιώνει το σωματείο.

Ειδήσεις σήμερα:

Ευρωεκλογές - Μητσοτάκης: Δεν πιάσαμε τον στόχο, οι πολίτες μας είπαν «σας εμπιστευόμαστε αλλά προσπαθήστε περισσότερο», νέα διαδρομή από τώρα


Ευρωεκλογές 2024 - Live η ροή αποτελεσμάτων στις ευρωεκλογές

Γαλλία: Πρόωρες εκλογές μετά τη σαρωτική νίκη της Λεπέν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης