Ευρωεκλογές - Γερμανία: Ο Βαυαρός πρωθυπουργός Μάρκους Ζέντερ ζητά από τον Σολτς πρόωρες εκλογές

Ευρωεκλογές - Γερμανία: Ο Βαυαρός πρωθυπουργός Μάρκους Ζέντερ ζητά από τον Σολτς πρόωρες εκλογές

Τον προτρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα του Μακρόν

Markus_Soder
Στα χνάρια του Εμανουέλ Μακρόν ζητά να κινηθεί η γερμανική κυβέρνηση ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας και επικεφαλής της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), αδελφού κόμματος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), Μάρκους Ζέντερ.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική τηλεόραση, ο Ζέντερ ζήτησε πρόωρες εκλογές στην ατμομηχανή της ευρωζώνης μετά την ταπεινωτική ήττα που υπέστησαν χτες στην ευρω-κάλπη τα τρία κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού: οι Σοσιαλδημοκράτες, οι Πράσινοι και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες.

«Το γεγονός είναι ότι καταψηφίστηκε η κυβέρνηση συνασπισμού και ο Σοσιαλδημοκράτης Όλαφ Σολτς πρέπει να προκηρύξει νέες εκλογές, όπως ο Μακρόν» τόνισε στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο n-tv ο Μάρκους Ζέντερ, το κόμμα του οποίου εξασφάλισε μαζί με τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) ποσοστό γύρω στο 30%.

Για τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας, το ισχυρό εκλογικό αποτέλεσμα του ξενοφοβικού- αντιμεταναστευτικού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» οφείλεται σε μεγάλο βαθμό, στη δολοφονία ενός αστυνομικού στο Μανχάιμ, λίγες ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές, από έναν 25χρονο Αφγανό.

Κλείσιμο
Με αφορμή το τραγικό περιστατικό, πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να εκφράσουν την έντονη δυσφορία τους για την πολιτική της κυβέρνησης του Βερολίνου στο μεταναστευτικό και τη χορήγηση ασύλου.

«Οπωσδήποτε πρέπει να αλλάξει η πολιτική ασύλου στη Γερμανία, προκειμένου να αποδυναμωθεί το κόμμα AfD, ώστε τα δημοκρατικά κόμματα να μπορέσουν να λάβουν εκ νέου περισσότερες ψήφους», υπογράμμισε ο Ζέντερ.

Σημειώνεται ότι το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) του καγκελάριου Όλαφ Σολτς κατέγραψε τη χειρότερη πανεθνικά επίδοσή του από την ίδρυση του πριν από έναν αιώνα, με ποσοστό 13,9%.

Το 2019, οι Σοσιαλδημοκράτες εξασφάλισαν ποσοστό 15,8%, το οποίο εκείνη την εποχή θεωρήθηκε επίσης καταστροφικό αποτέλεσμα.




Ειδήσεις σήμερα:

Meteo: Έρχονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες έως την Παρασκευή - Ισχυρός καύσωνας Τετάρτη και Πέμπτη

Amber Alert για 11χρονη που εξαφανίστηκε από το χωριό Μυρτιά στην Ηλεία

Φωτιά στην Κερατέα - Καίει ξερά χόρτα, δεν απειλούνται σπίτια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης