Shein: Ακτιβιστές για τα εργασιακά δικαιώματα ενάντια στην ένταξή της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου

Shein: Ακτιβιστές για τα εργασιακά δικαιώματα ενάντια στην ένταξή της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου

Έρευνες καταγγέλλουν ότι οι εργαζόμενοι που παράγουν ενδύματα για τη Shein, εργάζονται συνήθως πάνω από 70 ώρες την εβδομάδα

shein
Ενάντια στην ένταξη της εταιρείας γρήγορης μόδας, Shein, στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, καλούν ακτιβιστές για τα δικαιώματα των εργαζομένων, εξαιτίας των κακών συνθηκών παραγωγής και εργασίας που επικρατούν εντός της αλυσίδας.

Σε έκκλησή τους προς την βρετανική κυβέρνηση του, οι ακτιβιστές επικαλούνται έρευνα από τη μη κερδοσκοπική ομάδα Public Eye, η οποία διαπίστωσε ότι οι εργαζόμενοι που παράγουν ενδύματα για τη Shein, εργάζονται συνήθως πάνω από 70 ώρες την εβδομάδα.

Η έρευνα παραθέτει, επίσης, στοιχεία ότι υπάρχει καταναγκαστική εργασία στην περιοχή των Ουιγούρων στην Κίνα, αλλά και την «οικειοποίηση σχεδίων», η οποία έχει οδηγήσει σε μια σειρά αγωγών για αντιγραφή ρούχων.

Η Alena Ivanova, επικεφαλής της οργάνωσης Labour Behind the Label, μιλώντας σχετικά με την πληροφορία ένταξης της Shein στο χρηματιστήριο, αντιτάχθηκε στην ενέργεια αυτή, λέγοντας ότι δεν υπάρχει διαφάνεια σχετικά με την αλυσίδα εφοδιασμού και τις ηθικές αξίες της, αναφέρει ο Guardian.

Κλείσιμο
Ο Mathias Bolton, επικεφαλής του σωματείου UNI Global Union, που εκπροσωπεί τις βιομηχανίες παροχής υπηρεσιών σε όλο τον κόσμο, δήλωσε: «Η Shein δεν θα έπρεπε να ανταμείβεται με την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ή οπουδήποτε αλλού, δεδομένης της έλλειψης διαφάνειας στην αλυσίδα εφοδιασμού της και των σοκαριστικών αναφορών για σοβαρές παραβιάσεις της εργασίας».

Οι ακτιβιστές εξέφρασαν τις ανησυχίες τους αφού το Βρετανικό Συμβούλιο Μόδας (BFC), στα μέλη του οποίου περιλαμβάνονται οι Burberry, Mulberry και η εταιρεία μόδας της Βικτόρια Μπέκαμ, προειδοποίησε ότι μια πιθανή εισαγωγή της Shein στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου αποτελεί «σημαντική ανησυχία» για τον κλάδο.

Εκπρόσωπος της Shein δήλωσε ότι «εφαρμόζει πολιτική μηδενικής ανοχής στην καταναγκαστική εργασία» και ότι σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα. 

Ειδήσεις σήμερα:

Πύργος: Νεκρή, μαχαιρωμένη στον λαιμό βρέθηκε η 11χρονη που είχε εξαφανιστεί - Ομολόγησε 37χρονος

Ευρωεκλογές 2024 - Politico: Πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρουμε για την κάλπη - Συντριβή Μακρόν, ακροδεξιά και Ευρωβουλή

Ευρωεκλογές 2024: Συγκινημένος ο Κύπριος YouTuber Φειδίας που βγήκε ευρωβουλευτής - «Δεν το πιστεύω, αγαπώ σας»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης