Κίνα: Για ισχυρό κύμα ζέστης προειδοποιούν οι αρχές – Πορτοκαλί συναγερμός στο Πεκίνο

Κίνα: Για ισχυρό κύμα ζέστης προειδοποιούν οι αρχές – Πορτοκαλί συναγερμός στο Πεκίνο

Οι θερμοκρασίες αναμένεται ότι τοπικά θα ξεπεράσουν τους 37° Κελσίου – Παρότι η ζέστη δεν είναι κάτι ασυνήθιστο, τους τελευταίους μήνες η Κίνα αντιμετωπίζει ακραίες καιρικές συνθήκες 

china_heat
Ισχυρό κύμα ζέστης αναμένεται σε μεγάλο μέρος της βόρειας Κίνας, συμπεριλαμβανομένου και του Πεκίνου, με αποτέλεσμα οι αρχές να εκδώσουν προειδοποίηση για ισχυρό κύμα ζέστης.

Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία, οι θερμοκρασίες θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τοπικά τους 37° Κελσίου.

Στον βορρά, οι κάτοικοι του Πεκίνου είναι επίσης συνηθισμένοι στη ζέστη σε αυτή την χρονική περίοδο. Ωστόσο τους τελευταίους μήνες, η Κίνα αντιμετωπίζει ακραίες καιρικές συνθήκες και τοπικά ασυνήθιστες θερμοκρασίες, που επιτείνονται από την κλιματική αλλαγή σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Πορτοκαλί συναγερμός στο Πεκίνο

Στο Πεκίνο, εκδόθηκε πορτοκαλί συναγερμός για ισχυρή ζέστη έως την Πέμπτη. Πρόκειται για το δεύτερο υψηλότερο επίπεδο στην κλίμακα της κινεζικής μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Κλείσιμο
Πέρυσι τον Ιούνιο, στο Πεκίνο είχε εκδοθεί κόκκινος συναγερμός, σε μια περίοδο κατά την οποία καταρρίπτονταν τα ρεκόρ θερμοκρασιών με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 40° Κελσίου. Αυτό το επίπεδο συναγερμού είχε να ενεργοποιηθεί από το 2014.

Η σημερινή ισχυρή ζέστη αναμένεται να διαρκέσει έως την Παρασκευή στη βόρεια και ανατολική Κίνα, όπως προειδοποίησε η μετεωρολογική υπηρεσία.

Η μητρόπολη Τιαντζίν (βόρεια), κοντά στο Πεκίνο, καθώς και οι επαρχίες της Χεμπέι (βόρεια) και της Σαντόνγκ (ανατολικά) θα επηρεαστούν ιδιαίτερα. Στη Σαντόνγκ, εκδόθηκε κόκκινος συναγερμός με θερμοκρασίες που μπορεί να ξεπεράσουν τοπικά τους 42° Κελσίου, όπως προειδοποίησε η μετεωρολογική υπηρεσία.
Στην άλλη άκρη της χώρας, αναμένονται ισχυρές βροχοπτώσεις στη νότια Κίνα.

Πλήττεται η Ασία από τη ζέστη

Η Κίνα δεν είναι η μοναδική χώρα που πλήττεται από ισχυρή ζέστη. Τον περασμένο μήνα στην Ινδία, καταγράφηκε θερμοκρασία ρεκόρ 52,3° Κελσίου στο Νέο Δελχί.

Ο φετινός μήνας Μάιος ήταν ο πιο ζεστός που έχει καταγραφεί ποτέ στον κόσμο, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό παρατηρητήριο Copernicus.

Ειδήσεις σήμερα:

Τι συζητά ο Μητσοτάκης με υπουργούς και συνεργάτες του - Τα σενάρια ανασχηματισμού σε κυβέρνηση και Μαξίμου

Βίντεο: Ελεύθερος σκοπευτής εξουδετέρωσε ληστή τράπεζας που κρατούσε ομήρους στις ΗΠΑ - Η σφαίρα διαπέρασε οθόνη υπολογιστή

Σκληρός και σιωπηλός ο δολοφόνος της 11χρονης στην Ηλεία - Η κυνική ομολογία του και το σενάριο που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης