Πεσκόφ: Πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για πιθανή παραίτηση Μακρόν

Πεσκόφ: Πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για πιθανή παραίτηση Μακρόν

Σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα του κόμματός του στις ευρωεκλογές 2024, επισήμανε πως δείχνει ότι «ο λαός του δεν είναι ευχαριστημένος»

macron_dresden
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθεί το Κρεμλίνο τις πολιτικές εξελίξεις στη Γαλλία.

«Η Μόσχα πιστεύει ότι είναι πολύ νωρίς για να μιλήσει για πιθανή παραίτηση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν καθώς οι βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία δεν έχουν ακόμη διεξαχθεί», υποστήριξε σήμερα ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Tass, o Ρώσος αξιωματούχος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν νομίζω ότι είναι σωστό να απαντάμε σε τέτοιες ερωτήσεις γιατί, πρώτον, δεν έχουν διεξαχθεί ακόμη εκλογές στη Γαλλία. Πρώτα, πρέπει να δούμε τα εκλογικά αποτελέσματα και μόνο τότε να προσπαθήσουμε να αναλύσουμε την κατάσταση. Σε αυτό το σημείο, πιστεύουμε ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς».

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ υπογράμμισε ότι η δημοτικότητα του κόμματος «Αναγέννηση» του Μακρόν έχει αποδυναμωθεί, γεγονός που σύμφωνα με τα λεγόμενά του, είναι ένα σημάδι ότι ο λαός του δεν είναι ευχαριστημένος.

Κλείσιμο
«Παρατηρούμε ορισμένες τάσεις... Ναι, το κόμμα του Μακρόν κέρδισε τις μισές ψήφους από τη ακροδεξιά συμμαχία στις ευρωεκλογές. Το κόμμα του Μακρόν χάνει γρήγορα τις έδρες του, πράγμα που σημαίνει ότι οι Γάλλοι αποδοκιμάζουν κάτι από την πολιτική του», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS.

Νωρίτερα, ο ραδιοφωνικός σταθμός Europe 1 ανέφερε, επικαλούμενος πηγή του, ότι ο Μακρόν σκέφτεται να παραιτηθεί σε περίπτωση που η Ακροδεξιά κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές της χώρας. Ωστόσο, ο Γάλλος πρόεδρος έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι δεν τίθεται θέματα παραίτησής του ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Ο πρώτος γύρος των γαλλικών βουλευτικών εκλογών θα διεξαχθεί στις 30 Ιουνίου και ο δεύτερος στις 7 Ιουλίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία 11χρονης στην Ηλεία - Βίντεο: Η στιγμή που η Βασιλική μπαίνει στο αυτοκίνητο του δολοφόνου

Καύσωνας: Τα μέτρα στον ιδιωτικό τομέα - Πότε απαγορεύεται το delivery, πού υπάρχει η δυνατότητα τηλεργασίας

Guardian: Χιλιάδες παιδιά από την Αφρική έχουν πέσει θύματα άγριας κακοποίησης από διακινητές κοκαΐνης στη δυτική Ευρώπη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης