Πόλεμος στην Ουκρανία: Δύο Ινδοί σκοτώθηκαν πολεμώντας στο πλευρό των ρωσικών δυνάμεων

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δύο Ινδοί σκοτώθηκαν πολεμώντας στο πλευρό των ρωσικών δυνάμεων

To Νέο Δελχί ζητά από τη Μόσχα να αποστρατευούν όλοι οι Ινδοί που έχουν ενταχθεί στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις

25339300
Τον θάνατο δύο Ινδών, που στρατολογήθηκαν για να πολεμήσουν στο πλευρό των ρώσων εισβολέων στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών στο Νέο Δελχί, συμπληρώνοντας ότι η ινδική πρεσβεία στη Μόσχα ασκεί πιέσεις για τον άμεσο επαναπατρισμό των σορών τους.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ινδίας κάλεσε επίσης τον ρώσο πρεσβευτή στο Νέο Δελχί καθώς και τις αρχές στη Μόσχα να μεριμνήσουν άμεσα για την αποστράτευση όλων των Ινδών που έχουν ενταχθεί στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Η Ινδία αξίωσε από τη Ρωσία να διασφαλίσει πως δεν θα υπάρξει περαιτέρω στρατολόγηση υπηκόων της. Παράλληλα, η κυβέρνηση του Νέου Δελχί προέτρεψε όσους Ινδούς αναζητούν ευκαιρίες απασχόλησης στη Ρωσία να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Τον προηγούμενο μήνα, η ινδική αστυνομία συνέλαβε τέσσερις υπόπτους για συμμετοχή σε κύκλωμα διακινητών το οποίο παρέσυρε νεαρούς στη Ρωσία, δελεάζοντάς τους με δήθεν καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας ή ευκαιρίες φοίτησης σε ρωσικά πανεπιστήμια. Περίπου 35 Ινδοί φέρονται να εξαπατήθηκαν κατ’ αυτόν τον τρόπο και υποχρεώθηκαν να πολεμήσουν για λογαριασμό των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

Κλείσιμο
Η Ινδία διατηρεί εδώ και δεκαετίες στενές σχέσεις με τη Ρωσία και έχει αρνηθεί να καταδικάσει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, προτρέποντας Μόσχα και Κίεβο να αναζητήσουν λύση μέσω της διπλωματικής οδού για τον τερματισμό της σύγκρουσης.


Ειδήσεις σήμερα:

Άγριο έγκλημα στη Ρωσία: 29χρονη και 37χρονη ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου 63χρονο όταν αρνήθηκε να κάνει σεξ μαζί τους

Αρχίζει ο τριήμερος καύσωνας - Με τηλεργασία και ευέλικτο ωράριο το Δημόσιο, ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά 

Βίντεο: Ελεύθερος σκοπευτής εξουδετέρωσε ληστή τράπεζας που κρατούσε δύο ομήρους στις ΗΠΑ - Η σφαίρα διαπέρασε οθόνη υπολογιστή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης