ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Ρωσία: Διευρύνονται οι πυρηνικές ασκήσεις στα ευρωπαϊκά σύνορα με χώρες του ΝΑΤΟ

Ρωσία: Διευρύνονται οι πυρηνικές ασκήσεις στα ευρωπαϊκά σύνορα με χώρες του ΝΑΤΟ

Η Μόσχα ανακοίνωσε τη συμμετοχή στρατιωτών και ναυτών από τον βόρειο τομέα του Λένινγκραντ στα γυμνάσια

russia_askiseis
Τη συμμετοχή στρατιωτών και ναυτών από τον βόρειο στρατιωτικό τομέα του Λένινγκραντ, που συνορεύει με Νορβηγία, Φινλανδία, Πολωνία, Εσθονία, Λετονία και Λιθουανία, μέλη του ΝΑΤΟ, σε γυμνάσια για την ανάπτυξη τακτικών πυρηνικών όπλων ανακοίνωσε η Ρωσία.

Με αυτήν την κίνηση η Μόσχα διευρύνει τον γεωγραφικό χώρο που είχε προηγουμένως ανακοινωθεί για τα γυμνάσια ώστε να περιλάβει στρατιώτες από στρατιωτικούς τομείς που καλύπτουν σχεδόν όλη την έκταση των ευρωπαϊκών συνόρων της Ρωσίας, από τον Αρκτικό ωκεανό μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε τα γυμνάσια, τα οποία ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα πως θα πραγματοποιούνταν στον Νότιο στρατιωτικό τομέα στα σύνορα με την Ουκρανία, έπειτα από ενδείξεις, όπως τις χαρακτήρισε η Ρωσία, από Δυτικούς αξιωματούχους ότι θα επιτρέψουν στην Ουκρανία να χτυπήσει βαθιά μέσα στη Ρωσία χρησιμοποιώντας δυτικά όπλα.

«Το προσωπικό της μονάδας πυραύλων του Στρατιωτικού Τομέα του Λένινγκραντ εξασκείται σε αποστολές εκπαίδευσης μάχης», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωση σχετικά με τα γυμνάσια.

Κλείσιμο
Russia stages chilling nuke drills on Nato border as it sends nuclear submarine along US coastline


Αυτά περιελάμβαναν εξασφάλιση ειδικών πυρομαχικών εκπαίδευσης για το επιχειρησιακό-τακτικό σύστημα πυραύλων Iskander-M, εφοδιασμό οχημάτων εκτόξευσης με αυτά και προώθησή τους μυστικά στην καθορισμένη περιοχή θέσης για να ετοιμαστούν για εκτοξεύσεις πυραύλων, πρόσθεσε.

«Τα πληρώματα των πλοίων του πολεμικού ναυτικού που ενεπλάκησαν στην εκπαίδευση θα εφοδιάσουν ναυτικούς πυραύλους κρουζ με ειδικές ψεύτικες εκρηκτικές κεφαλές και θα εισέλθουν σε καθορισμένες περιοχές περιπολίας», ανέφερε το υπουργείο.

Ξεκίνησε το δεύτερο στάδιο των γυμνασίων

Βίντεο που δημοσιοποιήθηκε από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δείχνει ένα κινητό σύστημα πυραύλων να κατευθύνεται σε έναν αγρό καθώς και μια ρουκέτα που φορτώνεται σε πολεμικό πλοίο.

Η Ρωσία δήλωσε χθες, Τρίτη, πως ξεκίνησε το δεύτερο στάδιο των γυμνασίων εξάσκησης στην ανάπτυξη τακτικών πυρηνικών όπλων μαζί με Λευκορώσους στρατιώτες.

Ο στρατιωτικός τομέας του Λένινγκραντ εκτείνεται από τα σύνορα με τη Νορβηγία στον βορρά μέχρι τη Λευκορωσία και περιλαμβάνει τον Βόρειο Στόλο και τον θύλακα του Καλίνινγκραντ στη Βαλτική θάλασσα ανάμεσα στη Λιθουανία και την Πολωνία.


Ειδήσεις σήμερα:

Αμοργός: Ποιος είναι ο 59χρονος Αμερικανός τουρίστας που εξαφανίστηκε – Συνεχίζονται οι έρευνες

Θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ θέτει και ο Νίκος Παπανδρέου: Ο λόγος άμεσα στους φίλους και στα μέλη για Αλλαγή

Ο Μακρόν έγινε... Manu Chao: Το λογοπαίγνιο και η φωτογραφία που έγιναν viral
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης