Τζόρτζια Μελόνι: Αγκαλιές, χαμόγελα και selfie στη Σύνοδο της G7 - Πώς υποδέχθηκε τους ηγέτες

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός επέλεξε την τοποθεσία για την οικογενειακή φωτογραφία στην είσοδο του πολυτελούς θερέτρου Borgo Egnazia, μπροστά σε υπεραιωνόβιες ελιές

Με πλατύ χαμόγελο, ροζ κουφετί σύνολο και εμφανώς θετική διάθεση, μία από τις μεγάλες νικήτριες των ευρωεκλογών, η Τζόρτζια Μελόνι, υποδέχθηκε τους ηγέτες και αρχηγούς κρατών-μελών της G7 στην Απουλία.

Σαν καλή οικοδέσποινα καλωσόρισε τους ηγέτες, τράβηξε φωτογραφίες selfie και φρόντισε να υποδεχτεί σε ένα πολύ εγκάρδιο κλίμα τους ομολόγους της. Στα φωτογραφικά καρέ απαθανατίζεται να παίζει με τον φακό κι όχι μόνο, αλληλεπιδρά με εμφανώς χιομοριστική και χαλαρή διάθεση με τους καλεσμένους της.


Προκειμένου το «δικό της» G7 να μείνει στην ιστορία ως «ιστορικό γεγονός», όπως σημειώνει η Corriere della Sera, η Ιταλίδα πρωθυπουργός επέλεξε την τοποθεσία για την οικογενειακή φωτογραφία στην είσοδο του πολυτελούς θερέτρου Borgo Egnazia, μπροστά σε υπεραιωνόβιες ελιές.


Οι ηγέτες των κρατών μελών της G7, Ιταλίας, ΗΠΑ, Γαλλίας, Βρετανίας, Γερμανίας, Ιαπωνίας, και Καναδά, συγκεντρώθηκαν στο Borgo Egnazia για τις εργασίες της Συνόδου Κορυφής, με τη στήριξη στην Ουκρανία, την κρίση στη Μέση Ανατολή και την αντιπαράθεση με την Κίνα, να βρίσκονται στο επίκεντρο της ατζέντας.


Ακόμη και η επιλογή του τόπου συγκέντρωσης των μελών της G7 δεν είναι τυχαία, όπως ούτε το λογότυπο της 50ης Συνόδου.

«Η Ιταλία επέλεξε να φιλοξενήσει τη σύνοδο κορυφής των ηγετών στην Απουλία. Δεν ήταν μια τυχαία επιλογή: Το κάναμε επειδή η Απουλία είναι μια περιοχή της νότιας Ιταλίας και το μήνυμα που θέλουμε να δώσουμε είναι το μήνυμα μιας G7 που υπό την ιταλική προεδρία θέλει να ενισχύσει το διάλογό της με τα έθνη του παγκόσμιου νότου. Το κάναμε επειδή αυτό το μέρος αποτελεί ιστορία μια γέφυρα μεταξύ Δύσης και Ανατολής, είναι ένα μέρος διαλόγου στο κέντρο της Μεσογείου, αυτή της θάλασσας που συνδέει τους δύο μεγάλους θαλάσσιους χώρους του πλανήτη, τον Ατλαντικό και τον Ινδο -Ειρηνικό. Αυτή η θάλασσα εκπροσωπείται επίσης στο σύμβολο που επέλεξε η Ιταλία γι’ αυτή την ιταλική προεδρία, μαζί με ένα άλλο σύμβολο της ταυτότητάς μας, την αιωνόβια ελιά με τις στέρεες ρίζες της, με τα φύλλα της να προβάλλονται στο μέλλον. Μεταξύ των 7 κλωναριών ελιάς, το σύμβολο της συνεργασίας των εθνών μας στις μεγάλες παγκόσμιες προκλήσεις» έγραψε η Τζόρτζια Μελόνι σε ανάρτησή της στο X πριν υποδεχτεί τους ηγέτες της G7.

Μεταξύ των πρώτων που έφτασαν ήταν η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλς Μισέλ.

Στη συνέχεια κατέφθασε ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Ρίσι Σούνακ, και αργότερα ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Φούμιο Κισίντα. Ακολούθησε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό.

Ο Αμερικανός πρόεδρος καθυστέρησε λίγο, όπως σημειώνει η Corriere. Ορισμένοι δε αστειεύτηκαν με τη Μελόνι, λέγοντάς της τα εξής: «Πρόεδρε τώρα πρέπει να μας κάνεις όλους tag» με την Ιταλίδα πρωθυπουργό να απαντά ως εξής χρησιμοποιώντας το χιούμορ της: «Σας ταγκάρω όλους. Κάνω την μεγαλύτερη ανάρτηση στην ιστορία».

Δείτε φωτογραφίες από την G7:




Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Οι 8 «κόκκινες» περιοχές με τις υψηλότερες θερμοκρασίες σήμερα - Πώς η αφρικανική σκόνη κάλυψε τη χώρα

Ηλεία: Aθωώθηκε ο παιδίατρος που κατηγορούνταν για ασέλγεια στο λίγων μηνών παιδί του

Σοβαρό ατύχημα στην Πρέβεζα: 16χρονος πήγε να αποφύγει επίθεση σκύλου και έπεσε πάνω σε διερχόμενο όχημα – Φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr