Σουηδία: Ηλικιωμένη γυναίκα οδηγεί mosh pit σε μέταλ συναυλία

Το βίντεο έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης - Τι είναι η μόδα των «χορών εκτόνωσης» σε συναυλίες

Viral έχει γίνει βίντεο μιας ηλικιωμένης γυναίκας με περπατούρα στη Σουηδία, η οποία όχι απλά δεν πτοήθηκε από το γεγονός ότι δεν μπορεί να περπατήσει καλά, αλλά αντίθετα οδήγησε έναν κύκλο mosh pit (κύκλος χορού που οι φανς εκτονώνονται με σπρωξιές και με χτυπήματα, σε ροκ, μέταλ και τέκνο συναυλίες) σε μια μέταλ συναυλία. 
Το βίντεο τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια της εμφάνισης του Γάλλου μουσικού Igorrr, ο οποίος ξεκίνησε την εμφάνισή του στο Σουηδικό Φεστιβάλ Ροκ στο Blekinge με το τραγούδι «Paranoid Bulldozer Italiano». Ήταν εκείνη τη στιγμή που η ηλικιωμένη γυναίκα άρχισε να κάνει κύκλους με τον περπατητήρα της και οι υπόλοιποι θεατές ακολούθησαν. 

Εν τω μεταξύ το πλήθος φαίνεται ενθουσιασμένο με την γυναίκα, η οποία μετέδωσε φανερά τη θετική της ενέργεια στους άλλους. 


Δείτε φωτογραφίες από παλαιότερα mosh pit:

Τα mosh pit είναι ένα φαινόμενο που ξεκίνησε  από τις αρχές του 1980, όποτε έγινε και πιο δημοφιλής η ροκ και η μέταλ μουσική, με συγκροτήματα όπως οι Metallica.

Συνήθως, το mosh pit είναι ένας κύκλος που σχηματίζεται κοντά στη σκηνή, όπου οι πιο «παθιασμένοι» θαυμαστές μιας μπάντας ή ενός καλλιτέχνη σπρώχνουν έντονα ο ένας τον άλλον και χτυπιούνται στον ρυθμό της μουσικής.

Επομένως, τα mosh pit συνιστούν έναν τρόπο έκφρασης και εκτόνωσης.

Σε μεγάλες συναυλίες σε πολλά φεστιβάλ και μέρη του κόσμου έχουν καταγραφεί από μικρά ως και τεράστια mosh pit με πολύ κόσμο να συμμετέχει μέσα σε αυτά και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούν να γίνουν και πολύ βίαια. Μάλιστα, βίντεο του Loudwire με τα πιο επικίνδυνα mosh pit που έχουν καταγραφεί περιλαμβάνει μέσα του και την Ελλάδα, όπου ένα τέτοιο pit στη συναυλία των Slayer το 2013 που μετείχαν δεκάδες μέλη του κοινού.




Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Οι 8 «κόκκινες» περιοχές με τις υψηλότερες θερμοκρασίες σήμερα - Πώς η αφρικανική σκόνη κάλυψε τη χώρα

Ηλεία: Aθωώθηκε ο παιδίατρος που κατηγορούνταν για ασέλγεια στο λίγων μηνών παιδί του

Σοβαρό ατύχημα στην Πρέβεζα: 16χρονος πήγε να αποφύγει επίθεση σκύλου και έπεσε πάνω σε διερχόμενο όχημα – Φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr