Πόλεμος στην Ουκρανία - Ζελένσκι: Ο Πούτιν κάνει τα ίδια με τον Χίτλερ, γι'αυτό και δεν πρέπει να τον εμπιστευόμαστε

Πόλεμος στην Ουκρανία - Ζελένσκι: Ο Πούτιν κάνει τα ίδια με τον Χίτλερ, γι'αυτό και δεν πρέπει να τον εμπιστευόμαστε

Ο Ζελένσκι δήλωσε πως πιστεύει ότι ο Πούτιν δεν θα σταματήσει τη στρατιωτική του επίθεση ακόμη και αν ικανοποιηθούν τα αιτήματά του για κατάπαυση του πυρός

putin-zelensky-arthro
Η πρόταση για κατάπαυση του πυρός που έκανε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είναι ένα τελεσίγραφο που δεν μπορεί να εμπιστευτεί κανείς, δήλωσε σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Μιλώντας στο ιταλικό ειδησεογραφικό κανάλι SkyTG24, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G7, ο Ζελένσκι δήλωσε πως πιστεύει ότι ο Πούτιν δεν θα σταματήσει τη στρατιωτική του επίθεση ακόμη και αν ικανοποιηθούν τα αιτήματά του για κατάπαυση του πυρός.

«Αυτά είναι μηνύματα τελεσιγράφου που δεν διαφέρουν από τα μηνύματα του παρελθόντος», δήλωσε ο Ουκρανός ηγέτης σε δηλώσεις του που μεταφράζονταν και μεταδίδονταν απευθείας μέσω διερμηνέα.

«Ο ίδιος δεν θα σταματήσει», δήλωσε ο Ζελένσκι, αναφερόμενος στον Πούτιν, κάνοντας έναν παραλληλισμό με την επεκτατική πολιτική του Ναζί δικτάτορα Αδόλφου Χίτλερ πριν ξεσπάσει ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος.

Κλείσιμο
«Είναι το ίδιο πράγμα που έκανε ο Χίτλερ… Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε αυτά τα μηνύματα», πρόσθεσε ο Ζελέσνκι.

«Φοβάται την πραγματική ειρήνη με τους όρους που θέτει»

Νωρίτερα και ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου απέρριψε την «ειρηνευτική πρόταση» του Πούτιν, λέγοντας ότι δεν πρόκειται για μια σοβαρή προσπάθεια να επιτευχθεί ειρήνη και δεν έχει καμία σχέση με τις όποιες διαπραγματεύσεις.

Μιλώντας μέσω Zoom, ο Μιχαήλο Ποντολιάκ δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι δεν «υπάρχει δυνατότητα να βρεθεί συμβιβασμός» μεταξύ των δηλώσεων του Πούτιν και των όρων που θέτει η Ουκρανία για τον τερματισμό του πολέμου που εξαπέλυσε η Ρωσία.

Για το ίδιο ζήτημα τοποθετήθηκε μέσω ανακοίνωσης και το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών, λέγοντας πως οι χειριστικές δηηλώσεις του Πούτιν, μόλις μια ημέρα πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής για την Ειρήνη στην Ελβετία, δείχνει ότι η Ρωσία φοβάται την πραγματική ειρήνη. Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται πως ο σκοπός του Ρώσου προέδρου είναι να παραπλανήσει τη διεθνή κοινότητα, να υπονομεύσει τις διπλωματικές προσπάθειες που αποσκοπούν στην επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης και να διασπάσει την ενότητα της παγκόσμιας πλειοψηφίας γύρω από τους στόχους και τις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

«Είναι παράλογη η προσπάθεια του Πούτιν, ο οποίος σχεδίασε, προετοίμασε και εφάρμοσε μαζί με τους συνεργούς του τη μεγαλύτερη ένοπλη επίθεση στην Ευρώπη μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, να παρουσιάζεται σε ρόλο ειρηνοποιού και να προβάλλει επιλογές για τον τερματισμό του πολέμου που ο ίδιος ξεκίνησε, οι οποίες υπονομεύουν τα θεμέλια της διεθνούς έννομης τάξης και του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ» δήλωσε το Υπουργείο Εξωτερικών, προσθέτοντας πως τα τελεσίγραφα που στέλνει ο Πούτιν έχουν ήδη ακουστεί πολλές φορές και δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο σε αυτά.

Επιπλέον, το ουκρανικό υπουργείο τονίζει ότι η Ουκρανία δεν ήθελε ποτέ αυτόν τον πόλεμο και, όπως όλος ο υπόλοιπος κόσμος, επιθυμεί τον τερματισμό του.

Ειδήσεις σήμερα:

Πούτιν: Έχουμε φτάσει κοντά στο σημείο χωρίς επιστροφή χάρη στην αλαζονεία της Δύσης

Έρευνα Opinion Poll: Η ακρίβεια έπαιξε ρόλο στο εκλογικό αποτέλεσμα - Να πάρει μέτρα η κυβέρνηση λέει το 40%


Ορθώς επιβλήθηκε το πρόστιμο στο «οικόπεδο με τον χλοοτάπητα» λέει ο δήμος Χαλανδρίου και εξηγεί γιατί

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης