Ρωσία: Την επόμενη εβδομάδα και κεκλεισμένων των θυρών ξεκινά η δίκη για τον Έβαν Γκέρσκοβιτς

Ρωσία: Την επόμενη εβδομάδα και κεκλεισμένων των θυρών ξεκινά η δίκη για τον Έβαν Γκέρσκοβιτς

Η πρώτη ακρόαση, η οποία έχει οριστεί για τις 26 Ιουνίου, θα γίνει σχεδόν 15 μήνες μετά τη σύλληψη του 32χρονου δημοσιογράφου της Wall Street Journal

gerskovich
Δικαστήριο στη Ρωσία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η δίκη του φυλακισμένου Αμερικανού δημοσιογράφου Έβαν Γκέρσκοβιτς, που κατηγορείται για κατασκοπεία θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα, σε μια διαδικασία, που θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.

Η πρώτη ακρόαση, η οποία έχει οριστεί για τις 26 Ιουνίου, θα γίνει σχεδόν 15 μήνες μετά τη σύλληψη του 32χρονου Γκέρσκοβιτς από πράκτορες ασφαλείας στη ρωσική πόλη Εκατερίνεμπουργκ, περίπου 900 μίλια ανατολικά της Μόσχας. Αφού πέρασε περισσότερο από ένα χρόνο σε φυλακή υψηλής ασφαλείας στη Μόσχα, ο δημοσιογράφος της Wall Street Journal, είναι πιθανό να μεταφερθεί πίσω στο Εκατερίνεμπουργκ για να δικαστεί.

Ο Γκέρσκοβιτς, ο οποίος είχε εργαστεί στη Ρωσία ως δημοσιογράφος για διάφορες εκδόσεις για περισσότερα από πέντε χρόνια πριν από τη σύλληψή του, ο εργοδότης του, αλλά και η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχουν αρνηθεί τις κατηγορίες εναντίον του. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τον έχει χαρακτηρίσει ως «άδικα κρατούμενο» και πιέζει για την ασφαλή απελευθέρωσή του.

Η ανακοίνωση της ημερομηνίας δίκης αποτελεί σημαντικό βήμα στη νομική υπόθεση του Γκέρσκοβιτς, η οποία συνεχίζεται παράλληλα με τις συνομιλίες μεταξύ των ρωσικών και αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας για μια πιθανή ανταλλαγή.

Κλείσιμο
Οι ρωσικές αρχές έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι θα ήταν ανοικτές σε μια ανταλλαγή κρατουμένων για τον Γκέρσκοβιτς, αλλά μόνο αφού εκδοθεί ετυμηγορία στην υπόθεσή του. Μια δίκη για κατασκοπεία διαρκεί συνήθως περίπου τέσσερις μήνες στη Ρωσία, αλλά μπορεί να τραβήξει έως και ένα χρόνο, σύμφωνα με δικηγόρους που έχουν ασχοληθεί με τέτοιες υποθέσεις.


Ειδήσεις σήμερα

Βίντεο ντοκουμέντο από το τροχαίο στη Συγγρού - Το αυτοκίνητο αναποδογύρισε πέντε φορές

Ο Λύτρας ομολόγησε τον ξυλοδαρμό της συζύγου του, δήλωσε ότι έχει ψυχολογικά και αφέθηκε ελεύθερος! Δείτε τις δηλώσεις του

H ακτινογραφία της ευρωκάλπης και της μεγάλης αποχής - Από το κέντρο τελικά οι απώλειες για τη ΝΔ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης