Δείτε βίντεο: Η στιγμή που οι Χούτι χτυπούν το ελληνόκτητο πλοίο Tutor στην Ερυθρά Θάλασσα

Δείτε βίντεο: Η στιγμή που οι Χούτι χτυπούν το ελληνόκτητο πλοίο Tutor στην Ερυθρά Θάλασσα

Στο οπτικό υλικό φαίνεται η έκρηξη που προκάλεσε το θαλάσσιο drone κοντά στην πρύμνη, όπου βρίσκεται το μηχανοστάσιο - Βυθίστηκε την Τρίτη το πλοίο, αφού το είχε εγκαταλείψει το πλήρωμα

arthrou-houthi-plio
Βίντεο με το χτύπημα των ανταρτών Χούτι την περασμένη εβδομάδα στο ελληνόκτητο πλοίο Tutor, στην Ερυθρά Θάλασσα, ήρθε στη δημοσιότητα.

Ένας ναυτικός από τις Φιλιππίνες φέρεται να σκοτώθηκε από την έκρηξη που προκάλεσε θαλάσσιο drone φορτωμένο με εκρηκτικά. Το πλήρωμα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το πλοίο, το οποίο βυθίστηκε την Τρίτη.

Δείτε το βίντεο:

Κλείσιμο


Στο οπτικό υλικό, που είναι τραβηγμένο από σχετικά μικρή απόσταση, φαίνεται η έκρηξη που έγινε κοντά στην πρύμνη, όπου βρίσκεται ο χώρος του πληρώματος και το μηχανοστάσιο.

Υψώνεται αμέσως ένα σύννεφο καπνού, ενώ λίγο αργότερα ακολουθεί δεύτερη και ισχυρότερη έκρηξη με μια «μπάλα» φωτιάς πάνω στο πλοίο.

Σε πλάνα προς το τέλος του βίντεο φαίνεται το Tutor, λίγη ώρα μετά την επίθεση, γεμάτο καπνούς.

Εν τω μεταξύ, σε βίντεο που είχε φέρει στη δημοσιότητα ο ΣΚΑΙ και είχε τραβηχτεί δευτερόλεπτα μετά την επίθεση, διακρίνονται τόσο το πλήρωμα όσο και οι ένοπλοι φρουροί του πλοίου σε καθεστώς πανικού να έχουν καταφύγει στη γέφυρα.

Ένας ναυτικός σημαίνει συναγερμό μέσω ασυρμάτου, ενώ μπορεί κανείς να διακρίνει ότι κάποια από τα μέλη του πληρώματος παραπατούν, κάτι που σημαίνει ότι το πλοίο έχει κλυδωνιστεί από την έκρηξη.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d21lsap8sdjd)

Το ωστικό κύμα έχει προκαλέσει ζημιές, έχουν πέσει ψευδοροφές και αντικείμενα στο πάτωμα.

Το ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Λιβερίας βυθίστηκε την Τρίτη στη θαλάσσια περιοχή της Χοντέιντα στην Ερυθρά Θάλασσα της Υεμένης.

Από το χτύπημα είχε υποστεί σοβαρότατες ζημιές. Τμήματα της πρύμνης του ήταν κάτω από το νερό και το μηχανοστάσιό του ήταν πλήρως βυθισμένο.

Το Tutor ανήκε στην ελληνική Evalend Shipping.

Τα 22 μέλη του πληρώματος του πλοίου όλοι υπήκοοι Φιλιππίνων είχαν απομακρυνθεί από καταδρομικό πολεμικό πλοίο USS PhilippineSea, ενώ ένα μέλος του πληρώματος του πλοίου έχασε τη ζωή του.

Στο σημείο είχαν φτάσει δύο μεγάλα ρυμουλκά, αναμένοντας πιθανότατα οδηγίες από τη διαχειρίστρια εταιρεία και για την αντιμετώπιση ρύπανσης που ίσως θα προέκυπτε.


Ειδήσεις σήμερα:

Απόστολος Λύτρας: Έκανε μήνυση στη σύζυγό του για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση

Η Χαμάς δεν μπορεί να εξαλειφθεί, παραδέχεται ο εκπρόσωπος των IDF

Taste Atlas: Τα 100 καλύτερα μπισκότα στον κόσμο - Τρία ελληνικά στην πρώτη 20άδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης