ΗΠΑ: Η Λουιζιάνα επέβαλε με νόμο να υπάρχουν οι Δέκα Εντολές σε όλα τα δημόσια σχολεία

ΗΠΑ: Η Λουιζιάνα επέβαλε με νόμο να υπάρχουν οι Δέκα Εντολές σε όλα τα δημόσια σχολεία

Αντιδρά η ένωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα ACLU, λέγοντας ότι ο νόμος παραβιάζει το Σύνταγμα των ΗΠΑ και τον χωρισμό Εκκλησίας και κράτους

school_class
Νόμο που επιβάλλει να αναρτώνται οι Δέκα Εντολές σε κάθε σχολική αίθουσα έθεσε σε ισχύ την Τετάρτη η Λουιζιάνα, μια απόφαση άνευ προηγουμένου που ανοίγει ξανά τον διάλογο για τον διαχωρισμό Εκκλησίας και κράτους.

Ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της συντηρητικής πολιτείας του αμερικανικού Νότου, Τζεφ Λάντρι, υπέγραψε νόμο που προβλέπει ότι οι Δέκα Εντολές θα αναρτώνται υποχρεωτικά σε κάθε αίθουσα δημόσιου σχολείου –από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς ως τα πανεπιστήμια που χρηματοδοτούνται από το δημόσιο– από τη νέα σχολική χρονιά.

«Αν θες να σέβεσαι το κράτος δικαίου, πρέπει να ξεκινήσεις από τον αρχέτυπο νόμο, αυτόν του Μωυσή», δήλωσε κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής του νομοσχεδίου ο κυβερνήτης.

Ο νόμος προβλέπει πως οι Δέκα Εντολές θα αναρτώνται σε κορνίζες ή πόστερ, σε μεγάλο μέγεθος και μεγάλη γραμματοσειρά ώστε να είναι ευδιάκριτες.

Κλείσιμο


Η ισχυρή αμερικανική οργάνωση υπεράσπισης δικαιωμάτων και ελευθεριών ACLU προειδοποίησε πως το ζήτημα θα κριθεί στη Δικαιοσύνη. «Ο νόμος παραβιάζει τον διαχωρισμό της Εκκλησίας και του κράτους και είναι ξεκάθαρα αντισυνταγματικός», τόνισε σε ανακοίνωσή της.

Η πρώτη τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος απαγορεύει τον καθορισμό εθνικής θρησκείας, καθώς και την εύνοια σε οποιαδήποτε θρησκεία σε βάρος άλλης.

Κι άλλες συντηρητικές αμερικανικές πολιτείες στη λεγόμενη «ζώνη της Βίβλου» στις νότιες ΗΠΑ έχουν αποπειραθεί να θεσπίσουν παρόμοια μέτρα, αυτή όμως είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό διά νόμου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ




Ειδήσεις σήμερα:

Απόστολος Λύτρας: Έκανε μήνυση στη σύζυγό του για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση

Η Χαμάς δεν μπορεί να εξαλειφθεί, παραδέχεται ο εκπρόσωπος των IDF

Δείτε βίντεο: Η στιγμή που οι Χούτι χτυπούν το ελληνόκτητο πλοίο Tutor στην Ερυθρά Θάλασσα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης