ΝΑΤΟ: Αποσύρθηκε κι άλλος υποψήφιος για τη θέση του γγ - Ανοιχτός ο δρόμος για τον Μαρκ Ρούτε

ΝΑΤΟ: Αποσύρθηκε κι άλλος υποψήφιος για τη θέση του γγ - Ανοιχτός ο δρόμος για τον Μαρκ Ρούτε

Απέσυρε την υποψηφιότητά του ο Ρουμάνος πρόεδρος Κλάους Γιοχάνις

route
Ο πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις δήλωσε σήμερα ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του για γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, σημειώνοντας ότι το ρουμανικό ανώτατο αμυντικό συμβούλιο θα στηρίξει τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε για επικεφαλής της Συμμαχίας.

Η κίνηση αυτή (μετά τη δήλωση πρόθεσης από Ουγγαρία και Σλοβακία μέσα στην εβδομάδα να στηρίξουν τον Ολλανδό) ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο για τον Ρούτε προκειμένου να αναλάβει την κορυφαία θέση του στρατιωτικού συνασπισμού του ΝΑΤΟ, όταν ο εν ενεργεία Γενικός Γραμματέας Γενς Στόλτενμπεργκ ολοκληρώσει τη θητεία του την 1η Οκτωβρίου. Οι γενικοί γραμματείς πρέπει να υποστηρίζονται ομόφωνα από τους 32 συμμάχους.

Παράλληλα το ρουμάνικο ανώτατο αμυντικό συμβούλιο αποφάσισε να δωρίσει στην Ουκρανία ένα από τα δύο επιχειρησιακά συστήματα Patriot της χώρας, αλλά υπό τον όρο διαπραγματεύσεων με τους συμμάχους για την αντικατάστασή τους με παρόμοιο σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας.

Ευχαριστίες Ζελένσκι για τη δωρεά του συστήματος Patriot

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η απόφαση της Ρουμανίας να προωθήσει στην χώρα του ένα αντιαεροπορικό σύστημα Patriot θα υποστηρίξει την ασπίδα αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας και θα ενισχύσει την ασφάλεια σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Κλείσιμο


«Αυτή η κρίσιμη συνεισφορά θα στηρίξει την ασπίδα της αντιαεροπορικής μας άμυνας και θα μας βοηθήσει να προστατεύσουμε καλύτερα τον λαό μας και τις κρίσιμες υποδομές από την αεροπορική τρομοκρατία της Ρωσίας», είπε μέσω ανάρτησης του στο Χ.


Ειδήσεις σήμερα:

Ποιοι και πότε θα πάρουν το «κοινωνικό μέρισμα» από τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Την έστηναν σε συρμούς, άρπαζαν χρυσές αλυσίδες με τη βία και μετά πόζαραν για φωτογραφίες - Είκοσι συλλήψεις


Αφροδίτη Λατινοπούλου στην Πρώτη Λέξη: Θα χαρακτήριζα τον εαυτό μου κεντροδεξιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης