Χαβιέρ Μιλέι: Συνάντηση με τον βασιλιά της Ισπανίας - Συνεχίζουν οι εντάσεις με τον Σάντσεθ

Χαβιέρ Μιλέι: Συνάντηση με τον βασιλιά της Ισπανίας - Συνεχίζουν οι εντάσεις με τον Σάντσεθ

Ο Μιλέι δεν ζήτησε συνάντηση με τον Σάντσεθ όσο θα βρίσκεται στη Μαδρίτη, ενώ εξαπέλυσε νέα πυρά εναντίον του αυτή την εβδομάδα

milei-sanchez-xr
Επίσημη συνάντηση με τον βασιλιά της Ισπανίας, Φελίπε ΣΤ', φέρεται να έχει ζητήσει ο πρόεδρος της Αργεντινής, Χαβιέρ Μιλέι, ενώ εντείνεται η αντιπαράθεση μεταξύ του Αργεντινού προέδρου και του ομολόγου του στην χώρα, Πέδρο Σάντσεθ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας El País, που αναφέρονται, όμως, και σε άλλα ισπανικά μέσα, η Αργεντινή είχε ζητήσει επίσημα τη συνάντηση με τον βασιλιά τον περασμένο μήνα, ενόψει του ταξιδιού που θα πραγματοποιήσει ο Μιλέι στη Μαδρίτη για να παραλάβει το βραβείο του Ινστιτούτου Χουάν ντε Μαριάνα, ενός υπερφιλελεύθερου φορέα.

Ωστόσο, η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί διαφορετική μέρα, στα πλαίσια συναντήσεων που διοργανώνει ο βασιλιάς για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Ο βασιλικός οίκος απέφυγε να αναμειχθεί στις σχέσεις με την κυβέρνηση της Αργεντινής και υποστήριξε ότι οι διπλωματικές σχέσεις είναι αρμοδιότητα της ισπανικής κυβέρνησης με επικεφαλής τον Σάντσεθ, ενώ στην ίδια γραμμή πλεύσης κινήθηκε και η κυβέρνηση, που αρνήθηκε στα ισπανικά ΜΜΕ ότι γνωρίζει για κάποια τέτοια συνάντηση.

Συνεχίζει η ένταση μεταξύ Μιλέι - Σάντσεθ

Κλείσιμο
Στην τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη, και πριν ταξιδέψει ξανά στην Ισπανία, ο Αργεντινός πρόεδρος ξέσπασε και πάλι εναντίον του Σάντσεθ και τον κατηγόρησε ότι ασκεί «αυταρχικό σοσιαλισμό».

Αυτή την εβδομάδα, απηύθηνε νέα πυρά σε βάρος του πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον ότι «προωθεί ένα σχέδιο κατά των ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης». Υπερασπίστηκε εμφατικά τον νεαρό influencer Vito Quiles, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι διώκεται επειδή δημοσίευσε πληροφορίες για τον υπουργό Μεταφορών Ραμόν Πουέντε, ο οποίος είχε αναφερθεί στις «ουσίες» που φέρεται να καταναλώνει ο πρωθυπουργός.

Σε προηγούμενη επίθεσή του προς τον πρόεδρο της Ισπανίας, ο Μιλέι είχε αποκαλέσει την γυναίκα του Σάντσεθ «διεφθαρμένη», δήλωση που οδήγησε την Ισπανία να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της στη χώρα. 

Παρά τις διαδοχικές επισκέψεις του Μιλέι στην Ισπανία, η Αργεντινή δεν ζήτησε ποτέ ακρόαση από τον Σάντσεθ, αλλά εξασφάλισε μια συνάντηση με την πρόεδρο της Κοινότητας της Μαδρίτης, Isabel Díaz Ayuso, ηγέτη που αντιτίθεται στον πρωθυπουργό της Ισπανίας.

Η Díaz Ayuso θα απονείμει στον Μιλέι το μετάλλιο της Διεθνούς Κοινότητας στην ισπανική πρωτεύουσα την Παρασκευή, τρεις ώρες πριν παραλάβει το βραβείο Χουάν ντε Μαριάνα για τη συμβολή του «στην ελευθερία», σύμφωνα με επίσημες πηγές του ισπανικού μέσου La Nacion.

Ειδήσεις σήμερα:

Αμετανόητος ο Μίτσκοσκι: Ξεκάθαρη η θέση μου για τη χρήση του ονόματος, προετοιμάζομαι για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Με ένα έγγραφο από καϊμακάμη και χωρίς άδεια, ο Έλγιν λεηλάτησε τον Παρθενώνα!

Αυτεπάγγελτη πειθαρχική έρευνα διατάχθηκε σε βάρος Κούγια για τις δηλώσεις κατά Κασσελάκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης