Γάζα: Η αμερικανική προβλήτα λειτουργεί ξανά

Γάζα: Η αμερικανική προβλήτα λειτουργεί ξανά

Μετ' εμποδίων η λειτουργία του έργου λόγω των καιρικών συνθηκών - Πανω από 4.000 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας έχουν παραδοθεί μέχρι στιγμής

gaza_pier
Η προσωρινή προβλήτα που τοποθέτησε ο αμερικανικός στρατός σε παραλία της Λωρίδα της Γάζας για να διευκολυνθούν οι παραδόσεις ανθρωπιστικής βοήθειας διά θαλάσσης βρίσκεται ξανά στην θέση της και επαναλειτουργεί, ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

Η προβλήτα είχε μεταφερθεί την περασμένη εβδομάδα στο ισραηλινό λιμάνι Ασντότ για να προστατευτεί από τη φουσκοθαλασσιά. Εγκατεστημένη εκεί από τα μέσα Μαΐου, είχε ήδη απομακρυνθεί στα τέλη του περασμένου μήνα εξαιτίας καταιγίδας, κατόπιν τοποθετήθηκε εκ νέου.

Στρατιωτικοί των ΗΠΑ «πανεγκατέστησαν και αποκατέστησαν την προσωρινή προβλήτα προχθές Τετάρτη, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, υποπτέραρχος Πατ Ράιντερ.

Ισραηλινά στρατεύματα συνεισέφεραν στην επιχείρηση ούτως ώστε να μην αναπτυχθεί κανένας αμερικανός στρατιωτικός στο παλαιστινιακό έδαφος, διευκρίνισε.

Οι παραδόσεις ξανάρχισαν τη νύχτα, αυξάνοντας τη συνολική ποσότητα της βοήθειας που έχει φθάσει στη Λωρίδα της Γάζας μέσω της προβλήτας δομής αυτής σε πάνω από 4.100 τόνους, είπε ακόμη ο ανώτατος αξιωματικός.

Κλείσιμο
Ο κυριότερος υποστηρικτής του Ισραήλ σε στρατιωτικό και διπλωματικό επίπεδο, η Ουάσιγκτον, εγκατέστησε την προβλήτα στα παράλια της Λωρίδας της Γάζας εξαιτίας των πολύ αυστηρών ισραηλινών περιορισμών στις παραδόσεις βοήθειας μέσω χερσαίων οδών στη Γάζα..

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, σχεδόν όλοι οι κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας (2,4 εκατ.) έχουν εκτοπιστεί εν μέσω βομβαρδισμών και μαχών κι έχουν βρεθεί κατάσταση διατροφικής ανασφάλειας, με την απειλή λιμού μεγάλης κλίμακας να παραμένει παρούσα.

Πηγη: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης