Μέση Ανατολή: Αποφύγετε την κλιμάκωση με τον Λίβανο, το μήνυμα του Μπλίνκεν στο Ισραήλ

Ενοχλημένοι στον Λευκό Οίκο από βίντεο που δημοσίευσε ο Νετανιάχου στο οποίο επιτέθηκε στην αμερικανική κυβέρνηση για την καθυστέρηση των αποστολών όπλων προς το Ισραήλ

Με τον προσωπάρχη εθνικής ασφάλειας του Ισραήλ, Τζάκι Χάνεγκμπι και τον υπουργό στρατηγικών υποθέσεων Ρον Ντέρμερ συναντήθηκε ο Άντονι Μπλίνκεν, σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ. Στη διάρκεια της συνάντησης, ο Μπλίνκεν τόνισε τη σημασία της αποφυγής περαιτέρω κλιμάκωσης με τον Λίβανο και της επίτευξης πολιτικής λύσης που θα επιτρέψει στους κατοίκους και των δύο χωρών να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Ο Μπλίνκεν επανέλαβε τη δέσμευση των ΗΠΑ για την ασφάλεια του Ισραήλ και δήλωσε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για την αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα και να τεθούν επί τάπητος η διακυβέρνηση και η διαδικασία ανοικοδόμησης της Λωρίδας της Γάζας μετά το τέλος του πολέμου.

Χθες, ο Λευκός Οίκος ακύρωσε μια προγραμματισμένη ευρεία συνάντηση με αντιπροσωπεία του Ισραήλ για το Ιράν, ως απάντηση σε ένα βίντεο που δημοσίευσε ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου στο οποίο επιτέθηκε στην αμερικανική κυβέρνηση στα αγγλικά για την καθυστέρηση των αποστολών όπλων προς το Ισραήλ. Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζον Κίρμπι τόνισε πως το συγκεκριμένο βίντεο ήταν «βαθιά ενοχλητικό και απογοητευτικό».


Ειδήσεις σήμερα:

Συνελήφθη ο Trannos στο Καματερό για οπλοκατοχή

Υπό εξέταση η αντικατάσταση των Όσκαρ ανδρικού και γυναικείου ρόλου με κατηγορία ουδέτερου φύλου

Super Κική για Λύτρα: Ήμουν και εγώ στα VIP Κορυδαλλού, είναι στενάχωρο να ξέρεις ότι δεν σε θέλουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr