Ανάλυση Politico: Ποιες προκλήσεις υπάρχουν για τον Ρούτε όταν αναλάβει την ηγεσία του ΝΑΤΟ

Ανάλυση Politico: Ποιες προκλήσεις υπάρχουν για τον Ρούτε όταν αναλάβει την ηγεσία του ΝΑΤΟ

Ένα πράγμα δεν χρειάζεται να φοβάται ο Ρούτε, ότι η νέα του δουλειά θα είναι βαρετή, επισημαίνει το Politico

Mark_Rutte
Όταν ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε μετακομίσει στο γραφείο του ως νέος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, δεν θα έχει πολύ χρόνο για μήνα του μέλιτος, σημειώνει σε ανάλυσή του ο ιστότοπος Politico, επισημαίνοντας τις προκλήσεις που θα βρει μπροστά του ο Ολλανδός πολιτικός.

Η εκστρατεία του για τη θέση του Γενικού Γραμματέα έληξε την Πέμπτη, όταν εξασφάλισε την υποστήριξη και των 32 συμμάχων του ΝΑΤΟ (με τη Ρουμανία, της οποίας ο πρόεδρος Κλάους Γιοχάνις διεκδικούσε επίσης τη θέση, να δίνει και εκείνη τη θετική της ψήφο). Ο νυν γ.γ., Γενς Στόλτενμπεργκ, πρόκειται να αποχωρήσει την 1η Οκτωβρίου.

Ο Ρούτε, ο οποίος ηγείται της πέμπτης μεγαλύτερης οικονομίας της ΕΕ εδώ και 14 χρόνια, επαινείται ευρέως ως αποτελεσματικός «οικοδόμος συναίνεσης», ενώ δείχνει επίσης αποφασιστικότητα στη στήριξη της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων ολλανδικών προσπαθειών στην εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων στο να πετούν μαχητικά F-16.

Ακόμη όμως και για έναν έμπειρο πολιτικό, το επόμενο κεφάλαιο της πολιτικής καριέρας του Ρούτε δεν θα είναι «περίπατος στο πάρκο». Εδώ είναι τα πέντε κορυφαία δύσκολα θέματα με τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσει.

1. Η πιθανή επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ

Κλείσιμο
Τέσσερις εβδομάδες αφότου ο Ρούτε θα ξεκινά τη νέα του δουλειά, οι Αμερικανοί πηγαίνουν στις κάλπες και θα μπορούσαν να επανεκλέξουν τον Ντόναλντ Τραμπ, έναν σκεπτικιστή έναντι του ΝΑΤΟ.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Σε δύο περιοχές η μεγάλη μάχη με τις φωτιές στην Ηλεία - Αγωνία για την ενίσχυση των ανέμων μετά τις 12

Ο mister Prada, η κυρία De'Longhi και ο Γιώργος Προκοπίου κάνουν «κόντρες» στις Ελληνικές θάλασσες

Θα κινηθούμε αστικά λέει ο δήμαρχος Ύδρας για τους ανεύθυνους που προκάλεσαν φωτιά σε δάσος πετώντας πυροτεχνήματα από σκάφος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης