Κάπρι: Ολιγοώρο μπλόκο στους τουρίστες λόγω λειψυδρίας - Ουρές στα εκδοτήρια εισιτηρίων στα λιμάνια (φωτογραφίες)

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκλήθηκε από βλάβη στο σύστημα ύδρευσης - Μέσα στις επόμενες ώρες, θα ξαναρχίσει κανονικά η παροχή νερού

Ο δήμαρχος του Κάπρι Paolo Falco έδωσε εντολή να σταματήσει η άφιξη τουριστών στο νησί λόγω της λειψυδρίας.

Η εντολή δόθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί, προκαλώντας την άμεση διακοπή της πώλησης εισιτηρίων. Σειρά επισκεπτών που περίμεναν να επιβιβαστούν σε πλοιάρια, για να μεταβούν από την Νάπολη στο γνωστό κοσμικό νησί της Κάτω Ιταλίας, αναγκάσθηκαν να περιμένουν στην αποβάθρα, μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη.



Ο δήμαρχος είπε ότι χωρίς νερό ήταν αδύνατο να εγγυηθούν βασικές υπηρεσίες στους «χιλιάδες ανθρώπους» που ταξιδεύουν στο νησί καθημερινά κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Έτσι, αρχικά, αποφασίσθηκε ότι θα μπορούσαν να ταξιδέψουν για το νησί μόνον οι τουρίστες που είχαν ήδη κάνει κράτηση σε ξενοδοχεία.

Αργά το απόγευμα, όμως, ο νομάρχης της Νάπολης, Μικέλε Ντι Μπάρι, ανακοίνωσε ότι η βλάβη, η οποία οφειλόταν σε αέρα στο εσωτερικό των σωληνώσεων, αποκαταστάθηκε και ότι στο Κάπρι, μέσα στις επόμενες ώρες, θα ξαναρχίσει κανονικά η παροχή νερού σε σπίτια, ξενοδοχεία και εμπορικές επιχειρήσεις. 






«Η κατάσταση είναι εκρηκτική, λάβαμε τα αντίμετρά μας και ενεργοποιήσαμε τη μονάδα κρίσης, εκδίδοντας περιοριστική εντολή», ανέφερε η ανακοίνωση του δημάρχου. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκλήθηκε από βλάβη στο σύστημα ύδρευσης.


Η κίνηση αυτή έχει προκαλέσει μεγάλες ουρές επιβατών στα εκδοτήρια εισιτηρίων στα λιμάνια της νότιας πόλης της Νάπολης, το σημείο αναχώρησης των περισσότερων πλοίων προς το Κάπρι.





Σε πολλούς από τους τουρίστες που δεν μπόρεσαν να αναχωρήσουν, επεστράφησαν τα χρήματα του εισιτηρίου από τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, ενώ αρκετοί άλλοι αναμένεται να μεταβούν στο νησί αργότερα σήμερα, και αύριο το πρωί.



Επίσης, πλοία που είχαν ήδη αναχωρήσει για το Κάπρι, επικοινώνησαν μέσω ασυρμάτου με τις ναυτικές αρχές, οι οποίες διέταξαν την επιστροφή τους στο λιμάνι και την αποβίβαση των επιβατών.

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στην Ύδρα: Συνελήφθησαν τα 13 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού από όπου έριξαν πυροτεχνήματα - Κατασχέθηκε το σκάφος

Αλεξανδρούπολη: Την σκότωσα γιατί ήθελε να με κλείσει στο τρελάδικο, είπε στους αστυνομικούς ο 81χρονος

Οι Ελληνίδες της «διπλανής πόρτας» στο Only Fans
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr