Νετανιάχου: Οι έντονες μάχες με τη Χαμάς τελειώνουν, θα στραφούμε στα σύνορα με τον Λίβανο

Μετά την ολοκλήρωση της φάσης των έντονων μαχών, θα έχουμε τη δυνατότητα να μετακινήσουμε μέρος των δυνάμεων στα βόρεια - Θα το κάνουμε αυτό πρώτα και κύρια για αμυντικούς σκοπούς είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός - Κίνδυνος εμπλοκής του Ιράν, λένε οι ΗΠΑ

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα το βράδυ ότι η φάση των έντονων μαχών εναντίον της Χαμάς πλησιάζει στο τέλος της, αλλά τόνισε ότι ο πόλεμος δεν θα τελειώσει έως ότου η παλαιστινιακή οργάνωση δεν θα ελέγχει πλέον τη Λωρίδα της Γάζας.

Μόλις τελειώσουν οι έντονες μάχες στη Γάζα, τόνισε ο Νετανιάχου, αυτό θα επιτρέψει στο Ισραήλ να αναπτύξει περισσότερες δυνάμεις κατά μήκος των βόρειων συνόρων του με τον Λίβανο, όπου οι μάχες έχουν κλιμακωθεί με την ένοπλη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ.

"Μετά την ολοκλήρωση της φάσης των έντονων μαχών, θα έχουμε τη δυνατότητα να μετακινήσουμε μέρος των δυνάμεων στα βόρεια. Και θα το κάνουμε αυτό. Πρώτα και κύρια για αμυντικούς σκοπούς. Και δεύτερον, για να φέρουμε τους κατοίκους μας (που έχουν απομακρυνθεί λόγω των μαχών) πίσω στα σπίτια τους", είπε ο Νετανιάχου σε συνέντευξη του ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 14.

"Αν μπορέσουμε, θα το πετύχουμε διπλωματικά αυτό. Αν όχι, θα το κάνουμε με άλλο τρόπο. Αλλά θα φέρουμε (τους κατοίκους) πίσω στα σπίτια τους", τόνισε.

Πολλές ισραηλινές πόλεις κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο έχουν εκκενωθεί κατά τη διάρκεια των μαχών.

Ο Νετανιάχου επανέλαβε επίσης την απόρριψή του στην ιδέα η Παλαιστινιακή Αρχή, με έδρα τη Δυτική Όχθη, να διοικήσει, στη θέση της Χαμάς, τη Λωρίδα της Γάζας.

Μια ισραηλινή επίθεση στον Λίβανο θα αυξήσει τον κίνδυνο ενός ευρύτερου πολέμου, λένε οι ΗΠΑ 

Μια ισραηλινή επίθεση στον Λίβανο δυνητικά μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο μιας ευρύτερης σύγκρουσης που θα φέρει το Ιράν και τους ευθυγραμμισμένους με το Ιράν μαχητές πιο κοντά σε μια τέτοια σύγκρουση, ιδιαίτερα αν απειληθεί η ύπαρξη της Χεζμπολάχ, προειδοποίησε σήμερα ο αρχηγός του αμερικανικού Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο πτέραρχος Τσαρλς «CQ» Μπράουν, δεν έκανε πρόβλεψη των επόμενων κινήσεων του Ισραήλ και αναγνώρισε το δικαίωμα του εβραϊκού κράτους στην αυτοάμυνα. Εντούτοις, προειδοποίησε ότι μια επίθεση στον Λίβανο «μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες για μια ευρύτερη σύγκρουση».

«Η Χεζμπολάχ είναι πιο ικανή από τη Χαμάς αναφορικά με τις συνολικές δυνατότητες, τον αριθμό πυραύλων, μεταξύ άλλων. Και λέω απλώς ότι θα έβλεπα το Ιράν να είναι πιο διατεθειμένο να παρέχει μεγαλύτερη υποστήριξη στη Χεζμπολάχ», τόνισε ο Μπράουν σε δημοσιογράφους πριν από μια στάση στο Πράσινο Ακρωτήριο καθ' οδόν στη Μποτσουάνα για περιφερειακές αμυντικές συνομιλίες.


Ειδήσεις σήμερα:

Ύδρα: Δίωξη για κακούργημα με ενδεχόμενο δόλο στους 13 του «Περσεφόνη» για τη φωτιά

Το αξίας €27 εκατ. ανάκτορο των Ντελεβίν ψάχνει τους νέους ιδιοκτήτες του - Δείτε φωτογραφίες

Κυψέλη: Καμερουνέζος επιτέθηκε και τραυμάτισε αστυνομικό όταν προσπάθησε να τον συλλάβει για συμπλοκή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr