Γαλλία: Τα ακραία κόμματα θα οδηγήσουν τη χώρα σε εμφύλιο, προειδοποιεί ο Μακρόν

Γαλλία: Τα ακραία κόμματα θα οδηγήσουν τη χώρα σε εμφύλιο, προειδοποιεί ο Μακρόν

Ο πρόεδρος επιτίθεται στην ακροδεξιά Εθνική Συσπείρωση και το αριστερό Νέο Λαϊκό Μέτωπο που προηγούνται στις δημοσκοπήσεις ενόψει των εκλογών – Τι απάντησαν Ζορντάν Μπαρντελά και Ζαν – Λικ Μελανσόν

macron_em
Σε μία προσπάθεια να συσπειρώσει τους κεντρώους ψηφοφόρους, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έσπευσε να προειδοποιήσει τους συμπολίτες του ότι σε περίπτωση νίκης της ακροδεξιάς ή της αριστεράς στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, η χώρα θα οδηγηθεί σε εμφύλιο πόλεμο.

Όπως αναφέρει το Politico, o Mακρόν τόνισε ότι το ακροδεξιό Κόμμα Εθνική Συσπείρωση (RN) και ο αριστερός συνασπισμός Νέο Λαϊκό Μέτωπο, που προηγούνται στις δημοσκοπήσεις ενόψει των εκλογών, απειλούν να «σύρουν» τη Γαλλία σε «εμφύλιο».

Σε δηλώσεις του στο podcast «Generation Do It Yourself», o ένοικος του Ελιζέ υπογράμμισε ότι το μανιφέστο του κόμματος RN, το οποίο έρχεται πρώτο στις δημοσκοπήσεις και οι λύσεις του για την αντιμετώπιση φόβων σχετικά με την εγκληματικότητα και τη μετανάστευση, βασίζονται στον «στιγματισμό ή στη διαίρεση».

«Οι λύσεις που δίνει η ακροδεξιά είναι εκτός θέματος, καθώς κατηγοριοποιεί τους ανθρώπους με βάση την θρησκεία ή την καταγωγή τους και γι' αυτό οδηγεί στη διαίρεση και στον εμφύλιο πόλεμο».

Κλείσιμο
Ο Μακρόν κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος και με το ακροαριστερό κόμμα Ανυπότακτοι Γάλλοι «La France Insoumise» (LFI), το οποίο αποτελεί μέρος του συνασπισμού του Νέου Λαϊκού Μετώπου.

Μπαρντελά και Μελανσόν καταδίκασαν τα σχόλια Μακρόν

Σε άρθρο της η εφημερίδα Guardian αναφέρει ότι κληθείς να απαντήσει στα σχόλια του Γάλλου προέδρου, ο 28χρονος επικεφαλής του RN, Ζορντάν Μπαρντελά, που θεωρείται πιθανός πρωθυπουργός εάν το κόμμα του Εθνική Συσπείρωση κερδίσει τις περισσότερες ψήφους στις εκλογές, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο M6: «Ένας πρόεδρος δεν θα έπρεπε να το λέει αυτό».

Αλλά και ο ηγέτης της αριστερής Ανυπότακτης Γαλλίας, Ζαν-Λικ Μελανσόν έσπευσε να καταδικάσει τα σχόλια Μακρόν, σε συνέντευξή του στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο France 2, ρίχνοντας το...μπαλάκι στον Γάλλο πρόεδρο.

«Οι πολιτικές του ίδιου του Μακρόν είναι αυτές που προκαλούν εμφύλιες ταραχές, για παράδειγμα στο γαλλικό έδαφος της Νέας Καληδονίας».

Τα καυστικά σχόλια του προέδρου της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας σε βάρος των ακραίων κομμάτων έρχονται λίγες ώρες αφότου η ακροδεξιά Εθνική Συσπείρωση έδωσε στη δημοσιότητα το προεκλογικό της μανιφέστο, το οποίο υπόσχεται να περιορίσει τη μετανάστευση και να καταργήσει τα δικαιώματα ιθαγένειας για τα παιδιά που γεννιούνται και μεγαλώνουν στη Γαλλία από αλλοδαπούς γονείς.

Κατά την παρουσίαση στο Παρίσι, το πολιτικό τέκνο της Μαρίν Λεπέν, Ζορντάν Μπαρντελά δήλωσε ότι η μακροπρόθεσμη προτεραιότητα του κόμματος είναι να «ξαναστήσει τη Γαλλία στα πόδια της», εισάγοντας «απαραίτητο νόμο κατά των ισλαμιστικών ιδεολογιών», οι λεπτομέρειες του οποίου όμως δεν διευκρινίστηκαν.



Ειδήσεις σήμερα:

Νέα στοιχεία καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς των μελών του πληρώματος του «Περσεφόνη» για τη φωτιά στην Ύδρα


Στα άκρα η σύγκρουση Κασσελάκη με Τσίπρα - Το «χάος», το «μαύρο χρήμα», τα «τοτέμ» και η Κεντροαριστερά

Στους 38 βαθμούς σήμερα ο υδράργυρος, έρχονται βροχές στα βόρεια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης