Ρωσία: Το Κρεμλίνο απαγόρευσε να διαβάζουν στη Ρωσία το protothema.gr και άλλα 80 ευρωπαϊκά μέσα

Ρωσία: Το Κρεμλίνο απαγόρευσε να διαβάζουν στη Ρωσία το protothema.gr και άλλα 80 ευρωπαϊκά μέσα

Αντίποινα των Ρώσων σε παρόμοια απαγόρευση της ΕΕ - Στον κατάλογο των ευρωπαϊκών μέσων ενημέρωσης, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα γερμανικα Spiegel, Zeit, Faz, το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP), το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων, οι ιστοσελίδες των Elmundo, Elpais και το Politico

kremlino
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι απαγορεύει την πρόσβαση εντός της Ρωσίας στις εκπομπές 81 μεγάλων μέσων ενημέρωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως αντίποινα για παρόμοια απαγόρευση που επέβαλλε η Ευρωπαϊκή Ένωση σε αρκετά ρωσικά ΜΜΕ.

Ανάμεσα στα μέσα που επιβλήθηκε η συγκεκριμένη απαγόρευση είναι και το protothema.gr από την Ελλάδα, ενώ άλλα σημαντικά μέσα ενημέρωσης που επηρεάζονται είναι τα γερμανικα Spiegel, Zeit, Faz, το ειδησεογραφικό πρακτορείο της Γαλλίας, Agence France-Presse, τα sites των Le Monde και Liberation, η κρατική τηλεόραση της Αυστρίας, ORF, το τηλεοπτικό δίκτυο RTE της Ιρλανδίας, το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων, οι ιστοσελίδες των Elmundo και Elpais και οι ιστοσελίδες της ιταλικής ραδιοτηλεόρασης (Rai) και των εφημερίδων La Stampa και La Repubblica, καθώς και το Politico.

Ακόμη, στον κατάλογο περιλαμβάνονται και τρία κυπριακά ΜΜΕ, η ιστοσελίδα  Cyprus Times, η ηλεκτρονική έκδοση της αγγλόφωνης εφημερίδας Cyprus Mail και η ιστοσελίδα της εφημερίδας Πολίτης.

Θυμίζεται πως η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε τον Μάιο ότι ανέστειλε την μετάδοση τεσσάρων «προπαγανδιστικών δικτύων που έχουν διασυνδέσεις με το Κρεμλίνο» όπως τα χαρακτήρισε, αφαιρώντας τους τα δικαιώματα μετάδοσης εντός της ΕΕ. Είχε αναφέρει τότε ότι η απαγόρευση αφορούσε το Voice of Europe, το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA, και τις εφημερίδες Izvestia και Rossiyskaya Gazeta.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανταπέδωσε σήμερα, δημοσιεύοντας έναν κατάλογο με 81 μέσα ενημέρωσης από 24 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως επίσης και πανευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης, οι εκπομπές των οποίων δεν θα είναι πλέον προσβάσιμες στην ρωσική επικράτεια. Το υπουργείο, κατηγορεί τα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης για «συστηματική μετάδοση ανακριβών πληροφοριών» για την «ειδική στρατιωτικής επιχείρηση» όπως αποκαλεί τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«H Ρωσική Ομοσπονδία, έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει σε διάφορα επίπεδα ότι οι παρενοχλήσεις των εγχώριων δημοσιογράφων της που έχουν πολιτικά κίνητρα και οι αδικαιολόγητες απαγορεύσεις ρωσικών μέσων ενημέρωσης στην ΕΕ δεν θα μείνουν αναπάντητες» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. «Παρά ταύτα, οι Βρυξέλλες και οι πρωτεύουσες των χωρών της ΕΕ επέλεξαν να ακολουθήσουν την οδό της κλιμάκωσης, αναγκάζοντας τη Μόσχα να υιοθετήσει αντίποινα και αναλογικά αντίμετρα».

Κλείσιμο
Αναφέρει επίσης στην ανακοίνωση του ότι θα επανεξετάσει τη δική της απαγόρευση εάν η ΕΕ άρει τους περιορισμούς της για το RIA, τη Izvestia και την εφημερίδα Rossiyskaya Gazeta, τις οποίες χαρακτήρισε ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Δείτε το τμήμα της λίστας που αφορά στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης:

protothema_ert


Δείτε βίντεο: Το Κρεμλίνο απαγόρευσε να διαβάζουν στη Ρωσία το protothema.gr και άλλα 80 ευρωπαϊκά μέσα
Το Κρεμλίνο απαγόρευσε να διαβάζουν στη Ρωσία το protothema.gr και άλλα 80 ευρωπαϊκά μέσα


Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε, αλλά στο μεταναστευτικό το νερό έχει μπει στο αυλάκι

Ποινή φυλάκισης δύο ετών για τον Φρέντη Μπελέρη - Παραμένει κρατούμενος μέχρι τον Οκτώβριο


Η ανανέωση στον ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά από τους «Κασσελίστας» - Εκτός Βουλής με τις 3 θητείες Πολάκης, Τζάκρη και Κασιμάτη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης