Ντομινίκ Στρος Καν: Θα ψήφιζα και Μελανσόν για να μην έλθει στην εξουσία η Λεπέν

Ντομινίκ Στρος Καν: Θα ψήφιζα και Μελανσόν για να μην έλθει στην εξουσία η Λεπέν

H ιστορία έχει δείξει πως κόμματα όπως αυτό της ακροδεξιάς πολιτικού δεν εγκαταλείπουν πότε ειρηνικά την εξουσία όταν την καταλάβουν, γράφει ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ

dominique-strauss-kahn-mr
Ο πρώην υπουργός Oικονομίας της Γαλλίας και πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν σε άρθρο του στο γαλλικό περιοδικό Challenges αναφέρει ότι μπροστά στο δίλημμα Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν ή Ανυπότακτη Γαλλία του Μελανσόν, ο ίδιος θα ψήφιζε χωρίς ενδοιασμό την Ανυπότακτη Γαλλία.

Αναφερόμενος στο κόμμα της Ακροδεξιάς επισημαίνει ότι η ιστορία έχει δείξει πως τέτοια κόμματα δεν εγκαταλείπουν πότε ειρηνικά την εξουσία όταν την καταλάβουν και υπογραμμίζει τον κίνδυνο να υπάρξει αλλαγή καθεστώτος στη Γαλλία σε περίπτωση επικράτησης της Μαρίν Λεπέν.

Στο άρθρο του, ο πρώην υπουργός, που αποσύρθηκε από την πολιτική ζωή -και, βέβαια, από την ηγεσία του ΔΝΤ- μετά το σεξουαλικό σκάνδαλο του 2011, καλεί όλους να εμποδιστεί η παράταξη της Λεπέν.

Όπως λέει, από τη μία πλευρά έχουμε «έναν ετερογενή συνασπισμό αληθινών δημοκρατών και αληθινά ολοκληρωτικών προσώπων, κάποιων αξιοσέβαστων ατόμων και άλλων απεχθών», ενώ πιστεύει ότι το Νέο Λαϊκό Μέτωπο, η συμμαχία των κεντρώων και αριστερών κομμάτων, δεν θα κυριαρχείται από απωθητικές προσωπικότητες.

Κλείσιμο
Για την παράταξη της Λεπέν λέει ότι έχουμε έναν «ομοιογενή συνασπισμό πραγματικά ολοκληρωτικών ανθρώπων, όλοι απεχθείς, των οποίων το DNA είναι θεμελιωδώς ξενοφοβικό και αντισημιτικό. Ένα κόμμα που ποτέ δεν καταδίκασε την ιστορική κληρονομιά από την οποία προέρχεται και του οποίου η εθνική προτίμηση παραμένει η ραχοκοκαλιά».

Ο Στρος Καν λέει ότι «είναι παράδοξο να αφήσουμε να έρθει στην εξουσία η παράταξη της Λεπέν στο όνομα του αντισημιτισμού ενός μέρους της Ανυπότακτης Αριστεράς, η οποία είναι μέρος του Νέου Εθνικού Μετώπου».

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Στρος-Καν, χωρίς -όπως λέει- να συμμερίζεται τους οικονομικούς προσανατολισμούς του προγράμματος του αριστερού συνασπισμού, ζητά την επιλογή του δημοκρατικού μετώπου.

«Ας μην κάνουμε το ίδιο λάθος με τους Γερμανούς Σοσιαλδημοκράτες το 1933, οι οποίοι υποτίμησαν τις συνέπειες της ανόδου της Ακροδεξιάς στην εξουσία», λέει ο πρώην γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, ο οποίος πιστεύει ότι η κατάσταση απαιτεί «να γνωρίζει κανείς πώς να επιλέγει τον καλύτερο εχθρό του για να αποφύγει το χειρότερο».



Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία Καραϊβάζ: Βρέθηκαν υπέρογκα ποσά στους λογαριασμούς των εκτελεστών

Φωτιά στην Ύδρα: Ποιος είναι ο επιχειρηματίας από το Καζακστάν που επέβαινε στη θαλαμηγό

Βίντεο: Άγριο ξύλο σε γνωστό κλαμπ της Χαλκιδικής - Αντάλλαξαν μπουνιές και πέταξαν μπουκάλια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης