Αυστραλία: Διαβόητος ληστής τραπεζών πέθανε με ευθανασία δύο ημέρες μετά την καταδίκη του

Αυστραλία: Διαβόητος ληστής τραπεζών πέθανε με ευθανασία δύο ημέρες μετά την καταδίκη του

Έπασχε από ανίατη ασθένεια σε τελικό στάδιο – Κατέθεσε το αίτημα πριν ομολογήσει την ενοχή του καταδικαστεί

Kym-Allen-Parsons--arthrou
Μόλις δύο ημέρες μετά την καταδίκη του σε 35 χρόνια φυλάκισης για τα εγκλήματά του, ένας διαβόητος ληστής τραπεζών από την Αυστραλία επέλεξε να πεθάνει με ευθανασία.

Ο 73χρονος Κιμ Άλεν Πάρσονς από το 2004 ως το 2014 λήστεψε 11 τράπεζες κρατώντας ένα τουφέκι και φορώντας κουκούλα ή καπέλα για να κρύβει το πρόσωπό του. Του είχαν δώσει το παρατσούκλι «ληστής με το ποδήλατο» γιατί πολλές φορές πήγαινε με τον τρόπο αυτό στις τράπεζες.




Κλείσιμο
Για χρόνια παρέμενε ασύλληπτος μέχρι που τον συνέλαβε η αστυνομία τον περασμένο Οκτώβριο, αναφέρει η Daily Mail.

Αρχικά δήλωσε αθώος για τα εγκλήματα, προτού αιφνιδιαστικά αλλάξει στάση και παραδεχτεί την εγκληματική του δράση μόλις στις 17 Ιουνίου. Δήλωσε ένοχος έχοντας μόλις λίγες εβδομάδες ζωής, καθώς ο καρκίνος τον είχε χτυπήσει στα οστά και τον εγκέφαλο.

Τη Δευτέρα (24/6), το Ανώτατο Δικαστήριο ανακοίνωσε την ετυμηγορία, λέγοντας στον Πάρσονς, που άκουγε ήσυχος στο εδώλιο, ότι η συμπεριφορά του ήταν «ηθικά καταδικαστέα».

Τελικά πέθανε το μεσημέρι της Τετάρτης (τοπική ώρα, ξημερώματα στην Ελλάδα) σε κέντρο όπου είχε μεταφερθεί εκτός φυλακής,

Οι αρχές του είχαν επιτρέψει την πρόσβαση σε υποβοηθούμενη αυτοκτονία πριν από την ομολογία ενοχής και την καταδίκη του, ωστόσο δεν σχολίασαν την περίπτωσή του.

Η πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας νομιμοποίησε τη διαδικασία υποβοηθούμενης αυτοκτονίας το 2021. Δεν υπάρχουν απαγορεύσεις για την πρόσβαση των κρατουμένων στη διαδικασία.

Ένα από τα κριτήρια που βάζει ο νόμος για την πρόσβαση στο πρόγραμμα είναι η ύπαρξη μιας ανίατης ασθένειας. Δύο ανεξάρτητοι γιατροί πρέπει να εκτιμήσουν, μεταξύ άλλων, ότι ο ασθενής πάσχει από ανίατη πάθηση και ότι του απομένουν λιγότεροι από έξι μήνες ζωής.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης