Γερμανία: Σεσημασμένος ο 18χρονος που συνελήφθη για τον μέχρι θανάτου ξυλοδαρμό του 20χρονου ομογενή

Πρόκειται για 18χρονο από τη Συρία που διαμένει σε κέντρο φροντίδας προσφύγων στο κέντρο του Μίντεν

Σεσημασμένος είναι ο φερόμενος ως δράστης που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τον ελληνικής καταγωγής Φίλιππο Τσάνη στο Μίντεν της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας το περασμένο Σάββατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες των εφημερίδων Die Welt και Bild, πρόκειται για 18χρονο Σύρο, ο οποίος συνελήφθη χθες το απόγευμα στο σπίτι του από την αστυνομία του Μπαντ Οϊενχάουζεν. Ο Σύρος είναι γνωστός στη γερμανική αστυνομία για διάφορα αδικήματα παραβίασης των νόμων περί ιδιοκτησίας και ναρκωτικών, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Die Welt. Ο συλληφθείς, που φέρεται να χτύπησε και να κλώτσησε με μανία τον Φίλιππο Τσάνη, θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφασίσει αν θα προφυλακιστεί.

Ο 20χρονος Φίλιππος Τσάνης υπέστη βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και έδωσε επί τρεις ημέρες μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, ωστόσο, υπέκυψε στα τραύματά του. Η οικογένειά του, όπως δήλωσε συγγενής του θύματος, προχώρησε στη δωρεά των οργάνων του άτυχου νέου.

Ο Φίλιππος ήταν γιος της Γιοάνα Στάινμαν και του Δημητρίου Τσάνη. Ο πατέρας του, σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό RTL, δήλωσε για τον γιο του: «Ο γιος μου ήταν το καλύτερο αγόρι στον κόσμο. Ήταν εκεί για όλους. Για τους φίλους του, για όλους. Ήθελε απλώς να διασκεδάσει στο χορό με την αδελφή του». Δίπλα στον απαρηγόρητο πατέρα της, στεκόταν κλαίγοντας η αδελφή του 20χρονου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας BILD, ο βασικός ύποπτος που δολοφόνησε τον 20χρονο Ελληνογερμανό, διαμένει σε κέντρο φροντίδας προσφύγων στο κέντρο του Μίντεν. Στη Γερμανία εγκαταστάθηκε το 2018 με την οικογένειά του. Το περιοδικό «Focus» αναφέρει ότι ο Σύρος μετακόμισε με τους γονείς του το 2021 από το Πφόρτσχαιμ στο Μπαντ Οιενχάουζεν της Βεστφαλίας.

Η εισαγγελία στο Μπίλεφελντ (Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία) διεξάγει έρευνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας και βαριά σωματική βλάβη.

«Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο 18χρονος Σύρος είναι ο υπ΄αριθμόν 1 ύποπτος που φέρεται να προκάλεσε τα θανατηφόρα τραύματα στον 20χρονο Φίλιππο Τσάνη», ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Λέγεται επίσης ότι έκλεψε την τσάντα του θύματος μετά τον ξυλοδαρμό.

Το χρονικό της επίθεσης

Σύμφωνα με την εφημερίδα BILD, ο Φίλιππος ήταν προσκεκλημένος στην γιορτή αποφοίτησης της αδελφής του το Σάββατο από το Λύκειο της περιοχής Μίντεν. Μετά τη γιορτή, ο νεαρός αποχώρησε με τον καλύτερό του φίλο, είτε προκειμένου να συνεχίσουν το πάρτι σε ένα κλαμπ της περιοχής είτε για να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Στη διαδρομή πέρασαν από ένα πάρκο, όπου συνάντησαν μία ομάδα δέκα ανδρών, με τους οποίους διαπληκτίστηκαν.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι άνδρες χτύπησαν τους δύο νέους με γροθιές και κλωτσιές και ένας από αυτούς επέμενε ειδικά στον 20χρονο. «Το θύμα υπέστη σοβαρά τραύματα κατά την επίθεση, τα οποία οδήγησαν σε μη αναστρέψιμη απώλεια των εγκεφαλικών λειτουργιών. Εξαιτίας αυτού υπέκυψε στα τραύματά του», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Λούκας Ρέκερ.

Μετά από σύντομη λογομαχία, ο 18χρονος Σύρος φέρεται να επιτέθηκε στον Φίλιππο. Ο νεαρός Ελληνογερμανός έπεσε στο έδαφος χτυπώντας στο πίσω μέρος του κεφαλιού του. Αφότου ο Φίλιππος έχασε τις αισθήσεις του, ο κύριος δράστης πήρε την τσάντα του κι έγινε καπνός. Οι έρευνες και οι ενδείξεις οδήγησαν τελικά στα ίχνη του φερόμενου δράστη.

Η αστυνομία έχει καλέσει μάρτυρες για να δώσουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση που συγκλονίζει την ελληνική κοινότητα της Γερμανίας. Γερμανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι, την ώρα του εγκλήματος υπήρχαν αρκετοί άνθρωποι κοντά στο πάρκο Kurpark όπου δέχθηκε άγρια επίθεση ο 20χρονος Φίλιππος.

Ειδήσεις σήμερα:

Πυρκαγιά στην Ύδρα: Εντοπίστηκαν ίχνη από κροτίδες στην παραλία - Δείτε φωτογραφίες

Παπάγου: Νεκρός 47χρονος δημοτικός υπάλληλος καταπλακώθηκε από δέντρο

Γιώργος Μαζωνάκης: Μιλάει πρώτη φορά για τη διαμάχη με την αδερφή του – Είναι πολύ μεγαλύτερο απ' ό,τι ξέρετε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr