Ρωσία: Άρχισε η νέα δίκη του φυλακισμένου Αμερικανού πρώην πεζοναύτη Ρόμπερτ Γκίλμαν

Ρωσία: Άρχισε η νέα δίκη του φυλακισμένου Αμερικανού πρώην πεζοναύτη Ρόμπερτ Γκίλμαν

Αντιμετωπίζει τέσσερις κατηγορίες που σχετίζονται με υποτιθέμενη επίθεση εναντίον αξιωματούχου της φυλακής και ενός ανακριτή

robert_gilman_0
Σε δίκη προσήχθη για άλλη μια φορά σήμερα Πέμπτη ο Αμερικανός πρώην πεζοναύτης Ρόμπερτ Γκίλμαν, ο οποίος ήδη εκτίει ποινή φυλάκισης στη Ρωσία για επίθεση εναντίον αστυνομικού ενώ ήταν σε κατάσταση μέθης.

Αυτή τη φορά αντιμετωπίζει νέες κατηγορίες για νέα επίθεση, μετέδωσε το ρωσικό κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA.

Τον Οκτώβριο του 2022, ο Γκίλμαν καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4,5 ετών -αργότερα μειώθηκε στα 3,5 χρόνια- σε ρωσική σωφρονιστική αποικία για επίθεση εναντίον αξιωματικού της αστυνομίας ενώ ήταν σε κατάσταση μέθης. Ο ίδιος ο Γκίλμαν ισχυρίζεται ότι δεν θυμάται την επίθεση. Είχε πει τότε ότι ζητάει συγνώμη από τη Ρωσία και τον αξιωματικό της αστυνομίας.

Το πρακτορείο RIA μετέδωσε ότι η νέα δίκη του Γκίλμαν άρχισε σήμερα στην πόλη Βαρόνεζ που βρίσκεται 465 χιλιόμετρα νότια της Μόσχας.

Κλείσιμο
Αναφέρει ότι αντιμετωπίζει τέσσερις κατηγορίες που σχετίζονται με υποτιθέμενη επίθεση εναντίον αξιωματούχου της φυλακής και ενός ανακριτή, για τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, όταν τους είχε γρονθοκοπήσει στο κεφάλι.

Το RIA αναφέρει ότι ο Γκίλμαν, οι δικηγόροι του οποίου δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων TASS κατά την αρχική του δίκη ότι είχε έρθει στη Ρωσία για να σπουδάσει και να αποκτήσει την ιθαγένεια, δήλωσε ένοχος για όλες τις κατηγορίες.

Το RIA αναφέρει ότι το δικαστήριο, το οποίο θα συνεδριάσει εκ νέου στις 15 Ιουλίου, θα ζητήσει πληροφορίες σχετικά με την υγεία του Γκίλμαν και την πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη, αφού ο Γκίλμαν είχε παραπονεθεί σήμερα αρκετές φορές για τροφική δηλητηρίαση.

Τουλάχιστον 12 Αμερικανοί πολίτες κρατούνται σε ρωσικές φυλακές ή έχουν προφυλακισθεί ενώ η δίκη του Αμερικανού δημοσιογράφου Έβαν Γκέρσκοβιτς, ο οποίος κατηγορείται για κατασκοπεία την οποία αρνείται, άρχισε χθες.



Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Εύβοια: 17χρονος που είχε πάρει την νταλίκα του πατέρα του, παρέσυρε και σκότωσε 16χρονο

Γερμανία: Τον χτύπησαν και τον άφησαν αβοήθητο, δωρίζουμε τα όργανά του, λέει ο πατέρας του 20χρονου Φίλιππου Τσάνη

Χριστίνα Παππά: Στο αστυνομικό τμήμα - Είπε ότι δέχτηκε επίθεση στη Γλυφάδα για ένα πάρκινγκ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης