Ιταλία: Συμμορία διακινούσε Κινέζους μετανάστες μέσα σε πολυτελή αυτοκίνητα

Ιταλία: Συμμορία διακινούσε Κινέζους μετανάστες μέσα σε πολυτελή αυτοκίνητα

Οι διακινητές κρατούσαν τα διαβατήρια των μεταναστών και τους εκμεταλλεύονταν άγρια μέχρι να εξοφληθεί το χρέος για το ταξίδι

astynomia-italia
Η ιταλική αστυνομία εξάρθρωσε ένα δίκτυο διακίνησης μεταναστών που χρησιμοποιούσε πολυτελή αυτοκίνητα για να φέρει στη χώρα Κινέζους παράτυπους μετανάστες για να τους κατασχέσει τα διαβατήρια και τους εκμεταλλευτεί σχεδόν σαν σκλάβους.

Οι διακινητές έβαζαν τους μετανάστες να παριστάνουν τους «καλοντυμένους Ασιάτες, με λίγες αποσκευές, που ταξίδευαν με ακριβά αυτοκίνητα τα οποία οδηγούσαν Κινέζοι πολίτες που ζούσαν στην Ιταλία για χρόνια και μιλούσαν ιταλικά», ανέφερε η αστυνομία.

Οι αρχές έφτασαν στα ίχνη ενός πιθανού κυκλώματος όταν ένας Κινέζος πολίτης σταμάτησε στα σύνορα μεταξύ Ιταλίας και Σλοβενίας τον Απρίλιο κατά τη διάρκεια ελέγχων ρουτίνας και διαπιστώθηκε ότι μετέφερε τέσσερις Κινέζους χωρίς χαρτιά.

Γρήγορα αποκάλυψαν την ύπαρξη «μιας σταθερής, συνεχούς ροής παράτυπων Κινέζων πολιτών, οι οποίοι σε μικρές ομάδες μεταφέρονταν στα εξωτερικά ευρωπαϊκά σύνορα σε χώρες (κυρίως στη Σερβία) όπου εισέρχονταν με απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης βίζας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Κλείσιμο
«Από εκεί τους συνόδευσαν με αυτοκίνητο, μέσω της Βοσνίας, της Κροατίας και της Σλοβενίας, μέχρι τα ιταλικά σύνορα», αναφέρει σχετικά η ιταλική αστυνομία.

Οι παράτυποι μετανάστες μεταφέρονταν σε ένα ασφαλές σπίτι κοντά στη Βενετία, όπου παρέμεναν για μία ή δύο ημέρες πριν μεταφερθούν είτε σε περιοχές της Ιταλίας είτε σε άλλες χώρες της ΕΕ, όπως η Γαλλία και η Ισπανία.

Ωστόσο οι διακινητές κρατούσαν τα διαβατήριά τους και τους εκμεταλλεύονταν άγρια μέχρι να εξοφληθεί το χρέος για το ταξίδι. Οι μετανάστες κρατούνταν χωρίς ιατρική βοήθεια. Τους έδιναν απλά ένα κρεβάτι και μέρος για να εργαστούν.

Η ιταλική αστυνομία συνέλαβε εννέα φερόμενα ως μέλη του δικτύου διακίνησης και εντόπισε 77 μετανάστες χωρίς χαρτιά, «πολλοί από αυτούς γυναίκες και μερικοί ανήλικοι ηλικίας μεταξύ 15 και 18 ετών».



Ειδήσεις σήμερα:

Επίθεση στο σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου: Τα πρώτα λόγια του αστυνομικού στους συναδέλφους του - «Ένιωθα να καίγομαι»

ΣΥΡΙΖΑ: Ο αδελφός Κασσελάκη επιτίθεται στους 87 - Βουλευτές, μέλη, ξαδέλφια και τρολ στον εμφύλιο

Σπέτσες: Απόβαση celebrities - Καρντάσιαν, Χάντσον, Γκόλντι Χόουν, Κερτ Ράσελ κάνουν διακοπές στο νησί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης