Βρετανία: Μεγάλη αναστάτωση στο αεροδρόμιο Gatwick - Επιβάτες εγκλωβίστηκαν στα αεροπλάνα

Βρετανία: Μεγάλη αναστάτωση στο αεροδρόμιο Gatwick - Επιβάτες εγκλωβίστηκαν στα αεροπλάνα

Πάνω από 20 πτήσεις ακυρώθηκαν και τουλάχιστον 13 καθυστέρησαν λόγω προβλήματος με αεροπλάνο της British Airways

gatwick
Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε στο αεροδρόμιο Gatwick στη Βρετανία όπου πάνω από 20 πτήσεις ακυρώθηκαν και πτήσεις με χιλιάδες επιβάτες, σε ταξίδια από και προς το Gatwick- καθυστέρησαν μετά το κλείσιμο διαδρόμου λόγω προβλήματος με αεροπλάνο της British Airways όταν τα φρένα του υπερθερμάνθηκαν.

Οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας του αεροδρομίου συνόδευσαν το αεροσκάφος καθώς απομακρύνθηκε από τον διάδρομο προσγείωσης. Μάλιστα, το Sky News επισήμανε εκτιμήσεις ότι η σημερινή ημέρα είναι η πιο πολυσύχναστη του χρόνου μέχρι στιγμής.



Κλείσιμο
Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον 13 πτήσεις, που επρόκειτο να απογειωθούν μεταξύ 14:00 και 15:30 (τοπική ώρα), καθυστέρησαν. Μάλιστα, πολλοί επιβάτες είχαν επιβιβαστεί στα αεροπλάνα και είχαν «εγκλωβιστεί» εντός, μέχρι να τους επιτραπεί να αναχωρήσουν.

Σημειώνεται πως ο διάδρομος άνοιξε ξανά μετά από 50 λεπτά, ενώ όσο ήταν κλειστό το αεροδρόμιο, οι αρμόδιοι ανακοίνωσαν πως 16 εισερχόμενες πτήσεις είχαν εκτραπεί.

«Η ασφάλεια είναι η κορυφαία προτεραιότητά μας και η πυροσβεστική υπηρεσία του αεροδρομίου του Gatwick του Λονδίνου επενέβη άμεσα για να βοηθήσει με το αεροσκάφος», δήλωσε εκπρόσωπος του αεροδρομίου στο Sky News.






«Ο διάδρομος είναι πλέον ανοιχτός και λειτουργεί κανονικά. 23 πτήσεις ακυρώθηκαν και υπάρχουν αρκετές καθυστερήσεις λόγω της πρόσκρουσης. Εργαζόμαστε με τις αεροπορικές μας εταιρείες και άλλους συνεργάτες αεροδρομίων για να ελαχιστοποιήσουμε την αναστάτωση. Οι επιβάτες θα πρέπει να επικοινωνήσουν απευθείας με τις αεροπορικές τους εταιρείες για τις πιο πρόσφατες πληροφορίες πτήσεων» αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Η British Airways είπε ότι οι πιλότοι έλαβαν ένα «προληπτικό» μέτρο και ζήτησαν συγγνώμη για την ταλαιπωρία. «Οι πιλότοι μας πήραν την προληπτική απόφαση να ακυρώσουν την απογείωση λόγω τεχνικού προβλήματος», είπε ένας εκπρόσωπος. «Η ασφάλεια είναι πάντα η πρώτη μας προτεραιότητα και ζητούμε συγγνώμη από τους πελάτες για την ταλαιπωρία που προκλήθηκε».



Ο ταξιδιωτικός ειδικός Σάιμον Κάλντερ είπε στο Sky News ότι τουλάχιστον μια ντουζίνα πτήσεις έχουν εκτραπεί, με μία πτήση από το Ντουμπάι να αναγκάζεται να προσγειωθεί στις Βρυξέλλες αφού έκανε τον κύκλο του Gatwick.

Επίσης, είπε ότι μίλησε με έναν επιβάτη του οποίου η πτήση εκτράπηκε στο Χίθροου και δεν του επιτρέπεται να κατέβει μέχρι να βρουν μια θέση για απογείωση από το αεροδρόμιο και άλλη για να προσγειωθεί στο Gatwick. «Οι ακυρώσεις... στις ακυρώσεις έχουν ήδη ξεκινήσει», σχολίασε.

«Και επειδή οι επιβάτες του πληρώματος του αεροσκάφους βρίσκονται τώρα σε λάθος μέρη, φοβάμαι ότι θα δούμε σίγουρα πολύ μεγάλες καθυστερήσεις και πιθανότατα μερικές ακόμη ακυρώσεις καθώς περνάει η μέρα».

Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή, όλες οι πτήσεις σε δύο τερματικούς σταθμούς του αεροδρομίου του Μάντσεστερ ακινητοποιήθηκαν μετά από μεγάλη διακοπή ρεύματος, ενώ η διακοπή επεκτάθηκε τη Δευτέρα.

Τον Μάιο, τουλάχιστον εννέα αεροδρόμια επηρεάστηκαν από ένα πρόβλημα στις ηλεκτρονικές πύλες στον έλεγχο διαβατηρίων.

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στα Τέμπη: Βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεταφέρθηκε στο Κουλούρι το κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας

Θεσσαλονίκη: Φοβάμαι για τη ζωή μου, λέει η 37χρονη που κατήγγειλε ότι ο σύζυγός της απείλησε να τη σκοτώσει με κατσαβίδι

Γαλλία: Το χρονικό της ανόδου της ακροδεξιάς - Πώς ο Εθνικός Συναγερμός κατέληξε να «κατακτά» τους ψηφοφόρους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης