Δεν είμαι νέος, δεν περπατάω εύκολα, παραδέχεται ο Μπάιντεν, αλλά θα κερδίσω τις εκλογές

Δεν είμαι νέος, δεν περπατάω εύκολα, παραδέχεται ο Μπάιντεν, αλλά θα κερδίσω τις εκλογές

Την επομένη της απογοητευτικής του εμφάνισης, ο πρόεδρος των ΗΠΑ απορρίπτει την πιθανότητα να εγκαταλείψει τον αγώνα και επιμένει την επίθεσή του κατά του Ντόναλντ Τραμπ

arthrou-biden
Την εικόνα του ανθρώπου που παραδέχεται την αδυναμία του λόγω ηλικίας, αλλά επιμένει να δώσει τη μάχη για να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές προσπάθησε να δώσει ο Τζο Μπάιντεν, μία ημέρα μετά την κατά γενική ομολογία πολύ καλή εμφάνισή του στο debate με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Την Παρασκευή ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρέθηκε στο Ράλεϊ της Βόρειας Καρολίνας, μια πολιτεία που είχαν χάσει οι Δημοκρατικοί το 2016 και το 2020 και στην οποία εξακολουθεί να υπολείπεται ο νυν πρόεδρος.

«Όταν σε χτυπάνε, σηκώνεσαι ξανά», είπε ο Τζο Μπάιντεν ενώπιον των υποστηρικτών του.

Σε μια έμμεση απάντηση στη σφοδρή κριτική για την επίδοσή του στο debate της Πέμπτης, ο Μπάιντεν παραδέχτηκε ότι η ηλικία δεν του επιτρέπει να είναι όσοι ζωηρός όσο παλιά. Αλλά, πάντως, δεν είναι καθόλου έτοιμος να αποσυρθεί από την κούρσα των εκλογών όπως επίμονα ζητούν ακόμη και μέσα από το κόμμα του.

Κλείσιμο

«Ξέρω ότι δεν είμαι νεαρός, για να πούμε τα αυτονόητα. Ξέρω ότι δεν περπατάω τόσο εύκολο όπως κάποτε, δεν μιλάω τόσο καθαρά όπως κάποτε. Δεν τα πάω καλά στα ντιμπέιτ όπως παλιά. Ένα πράγμα το ξέρω καλά, γνωρίζω πώς να λέω την αλήθεια», είπε.

Εξήγησε ότι «μπορώ να ξεχωρίσω το σωστό από το λάθος, γνωρίζω πώς να γίνονται τα πράγματα. Όπως εκατομμύρια Αμερικανούς, γνωρίζω ότι όταν σε ρίχνουν, σηκώνεσαι».
Απευθύνθηκε στη συνέχεια στο κοινό του σε προσωπικό τόνο: «Σας δίνω τον λόγο μου σαν Μπάιντεν. Δεν θα έβαζα ξανά υποψηφιότητα αν δεν πίστευαν με όλη την καρδιά και την ψυχή μου ότι μπορώ να κάνω αυτή τη δουλειά, γιατί -ειλικρινά- το διακύβευμα είναι πολύ μεγάλο».

«Ναι, μπορείς!» του φώναζε το πλήθος.

Επιτέθηκε όμως και στον Ντόναλντ Τραμπ, αναφερόμενος στην πληθώρα των νομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Παρακίνησε μάλιστα το πλήθος να φωνάξει «Κλείστε τον μέσα!» («Lock him up!»), όπως το 2016 ο Τραμπ παρακινούσε με τα ίδια λόγια τους οπαδούς του φωνάζοντας κατά της Χίλαρι Κλίντον.

Ο Τραμπ είναι «πραγματική απειλή για το έθνος μας και την ελευθερία, είναι απειλή κατά της δημοκρατίας, κυριολεκτικά μια απειλή για όσα είναι η Αμερική».

Biden Says Trump has Morals of an 'Alley Cat'


«Δεν σέβεται τις γυναίκες ή τον νόμο», συνέχισε το κατηγορητήριό του, λέγοντας ότι ο Τραμπ «είναι ο τύπος που έχει την ηθικη του... κεραμιδόγατου», χαρακτηρισμό που του είχε προσδώσει και στο debate.



Ειδήσεις σήμερα:

Πανελλαδικές 2024: Οι πρώτοι των πρώτων - Πώς κατάφεραν να σπάσουν το κοντέρ στις βαθμολογίες

Χαλκιδική: «Έπεσε ο κεραυνός και το κορίτσι μου δεν σηκώθηκε ξανά» - Συγκλονίζει ο πατέρας της 13χρονης

Καιρός: Έρχονται θυελλώδεις άνεμοι τις επόμενες ώρες - Σε ποιες περιοχές, πότε εξασθενούν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης