ΗΠΑ: Λένε ότι κατέστρεψαν 7 drones των Χούθι στην Υεμένη

ΗΠΑ: Λένε ότι κατέστρεψαν 7 drones των Χούθι στην Υεμένη

Από τον Ιανουάριο, οι ΗΠΑ, σε αρκετές περιπτώσεις μαζί με τη Βρετανία και την υποστήριξη διεθνούς συνασπισμού, διεξάγουν πλήγματα στο έδαφος της Υεμένης 

usa-houthis-11
Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα ότι τις τελευταίες 24 ώρες κατέστρεψαν επτά drones που ανήκαν στους αντάρτες Χούθι στην επικράτεια της Υεμένης.

Το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για τη Μέση Ανατολή (CENTCOM, «κεντρική διοίκηση») διευκρίνισε ότι τα τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAVs) και όχημα που αποτελούσε κινητό σταθμό ελέγχου συστημάτων του είδους αυτού καταστράφηκαν «σε περιοχές της Υεμένης ελεγχόμενες από τους Χούθι».

Οι Χούθι –κίνημα που ελέγχει μεγάλο μέρος της επικράτειας της Υεμένης– εξαπολύουν από τον Νοέμβριο επιθέσεις εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν, περιοχή καίριας σημασίας για το παγκόσμιο εμπόριο, σε ένδειξη «αλληλεγγύης» στους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας, θύλακο που πολιορκείται και βομβαρδίζεται από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις από τον Οκτώβριο.

Οι επιθέσεις τους ανέβασαν κατακόρυφα τα κόστη ασφάλισης των πλοίων που διασχίζουν την Ερυθρά Θάλασσα και εξώθησαν πολλές εταιρείες θαλάσσιων μεταφορών να στέλνουν τα πλοία τους να κάνουν τον γύρο της Αφρικής, εκτελώντας δρομολόγια πολύ πιο χρονοβόρα και δαπανηρά.

Κλείσιμο
Από τον Ιανουάριο, οι ΗΠΑ, σε αρκετές περιπτώσεις μαζί με τη Βρετανία και την υποστήριξη διεθνούς συνασπισμού, διεξάγουν πλήγματα στο έδαφος της Υεμένης με σκοπό να μειώσουν τις επιχειρησιακές δυνατότητες των ανταρτών, που υποστηρίζονται από το Ιράν.

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στη Χαλκιδική: Η δραματική μαρτυρία του διασώστη που έσπευσε κοντά στην 13χρονη - «Δεν μπορέσαμε να επαναφέρουμε τη Δωροθέα»

Καιρός: Έρχονται θυελλώδεις άνεμοι τις επόμενες ώρες - Σε ποιες περιοχές, πότε εξασθενούν

Η καινούρια «πράσινη πόλη» του Ελληνικού γεννιέται
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης