Γερμανία: Μαζικές διαδηλώσεις προγραμματίζονται στο Έσεν όπου διεξάγει συνέδριο το ακροδεξιό AfD- Φόβοι για επεισόδια

Γερμανία: Μαζικές διαδηλώσεις προγραμματίζονται στο Έσεν όπου διεξάγει συνέδριο το ακροδεξιό AfD- Φόβοι για επεισόδια

Η Εναλλακτική για τη Γερμανία αναμένεται ότι θα εκλέξει τη νέα της ηγεσία – Αριστερές οργανώσεις έχουν ανακοινώσει ότι σκοπεύουν να αποκλείσουν εισόδους στον χώρο του συνεδρίου – Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις

afd_protest
Επεισόδια φοβούνται οι γερμανικές αρχές, καθώς έως και 100.000 διαδηλωτές αναμένεται να συγκεντρωθούν σήμερα στο Έσεν, όπου το ακροδεξιό AfD διεξάγει διήμερο συνέδριο για να εκλέξει τη νέα του ηγεσία.

Οι περισσότερες διαδηλώσεις αναμένονται ειρηνικές. Ωστόσο, περίπου 1.000 αριστεροί εξτρεμιστές μπορεί να χρησιμοποιήσουν βία για να προκαλέσουν αναστάτωση.

Επανεκλογή επιδιώκουν οι Άλίς Βάιντελ και Τίνο Χρουπάλα

Περίπου 600 σύνεδροι της AfD θα συγκεντρωθούν σήμερα στην κλειστή αρένα Γκρουγκαχάλε της πόλης, με τους νυν ηγέτες Αλίς Βάιντελ και Τίνο Χρουπάλα να επιδιώκουν την επανεκλογή τους ενόψει των γερμανικών βουλευτικών εκλογών, που θα διεξαχθούν το φθινόπωρο της ερχόμενης χρονιάς. Κανένας δεν έχει εμφανισθεί για να αμφισβητήσει το δίδυμο αυτό.

Αριστερές οργανώσεις έχουν ανακοινώσει πως σκοπεύουν να αποκλείσουν το πρωί εισόδους στο χώρο του συνεδρίου με στόχο να εμποδίσουν τους συνέδρους της AfD να περάσουν. Η αστυνομία κατέστησε σαφές ότι αυτό δεν θα γίνει ανεκτό.

Κλείσιμο
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί για την προστασία του συνεδρίου, ανακοινώθηκε από την αστυνομία. Οι κύριες διαδηλώσεις είναι προγραμματισμένες για σήμερα, με μια πορεία που θα ξεκινήσει από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό.

Τουλάχιστον 45.000 διαδηλωτές αναμένεται να συγκεντρωθούν το απόγευμα σε χώρο στάθμευσης κοντά στο χώρο του συνεδρίου.

Πήρε μικρότερο ποσοστό απ’ ότι αναμενόταν

Μείζον ζήτημα για το συνέδριο αναμένεται ότι θα είναι η προεκλογική εκστρατεία της AfD για τις ευρωεκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις αρχές Ιουνίου, στις οποίες το κόμμα πήγε λιγότερο καλά απ' ό,τι προβλεπόταν στις δημοσκοπήσεις.

Τα τελικά στάδια της προεκλογικής εκστρατείας επισκιάσθηκαν από το πώς το κόμμα αντιμετώπισε τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου του, τον Μαξιμίλιαν Κρα, τα αμφιλεγόμενα σχόλιά του για την εποχή των Ναζί και τις ενδεχόμενες σχέσεις βοηθού του με την Κίνα.

Η AfD αποβλήθηκε από την πολιτική ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου Ταυτότητα και Δημοκρατία ως απάντηση σε σχόλια του Κρα για τα ναζιστικά Ες-Ες.



Ειδήσεις σήμερα:

Και πρωταθλητές και αριστούχοι: Ο Νεκτάριος και η Ειρήνη που πήραν άριστα στη Φυσική


Λευτέρης Πανταζής για Βασίλη Καρρά: Του είχα πει στείλει ένα τραγούδι, μου είχε πει «άμα τα καταφέρω, θα το πούμε»


«Το παιδί μου έπεσε κάτω και δεν ξανασηκώθηκε» λέει ο πατέρας της 13χρονης που σκοτώθηκε από κεραυνό στη Χαλκιδική
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης