Πάπας Φραγκίσκος: Θέλω να επισκεφτώ την Τουρκία για τα 1.700 χρόνια από τη Σύνοδο της Νίκαιας

Πάπας Φραγκίσκος: Θέλω να επισκεφτώ την Τουρκία για τα 1.700 χρόνια από τη Σύνοδο της Νίκαιας

Εάν ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας μπορέσει να επισκεφθεί την Τουρκία το 2025, θα είναι το δεύτερο ταξίδι του στη χώρα, έπειτα από αυτό του 2014

bartholomew_francis
Ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί το 2025 τη Νίκαια (σήμερα Ιζνίκ) στην Τουρκία, με αφορμή τα 1700 χρόνια από την Α’ Οικουμενική Συνόδο, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος του Βατικανού.

«Είναι ένα ταξίδι που επιθυμώ ολόψυχα να κάνω», δήλωσε ο 87χρονος Πάπας την Παρασκευή, καθώς υποδεχόταν αντιπροσωπεία από το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, η οποία βρισκόταν στη Ρώμη για τη γιορτή του Πέτρου και του Παύλου, των ιδρυτών της εκκλησίας στη Ρώμη.

Είναι μια εθιμοτυπική επίσκεψη που ανταποδίδει η Καθολική Εκκλησία με μια επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη για τη γιορτή του Αγίου Ανδρέα στις 30 Νοεμβρίου, ο οποίος σύμφωνα με την παράδοση ίδρυσε την εκκλησία στην Κωνσταντινούπολη.

Εξέφρασε ακόμη την ικανοποίησή του για το ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο εργάζεται πάνω στον εορτασμό της επετείου και ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο που τον προσκάλεσε.

Κλείσιμο
Εάν ο Πάπας Φραγκίσκος μπορέσει να επισκεφθεί την Τουρκία το 2025, θα είναι το δεύτερο ταξίδι του στη χώρα, έπειτα από αυτό του 2014 όταν πραγματοποίησε τριήμερη επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα.

Η σύνοδος πραγματοποιήθηκε στη Νίκαια, ένα σημαντικό θρησκευτικό κέντρο κατά τη βυζαντινή περίοδο, το 325 μ.Χ., με τη συμμετοχή περισσότερων από 300 επισκόπων που προέρχονταν από διάφορα μέρη της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Αποτέλεσμα της Συνόδου ήταν παρήγαγε το Σύμβολο της Πίστεως Νίκαιας, το πρώτο σημαντικό κείμενο που συνοψίζει τη χριστιανική πίστη. Είναι το γνωστό μας «Πιστεύω», το οποίο αναγνωρίζεται από τους Καθολικούς, τους Ορθόδοξους και ορισμένους Προτεστάντες.


Ειδήσεις σήμερα:

Πανελλαδικές 2024: Πτώση σε Πολυτεχνικές και Νομικές, μικρή άνοδο στις Ιατρικές δείχνουν οι βαθμολογίες

Φωτιά στην Πάρνηθα: Έφτασε στην Ακρόπολη ο καπνός

Πανελλαδικές 2024: Τα αληθινά success stories - Αριστούχοι διηγούνται τις ιστορίες τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης