Μάχη με τις φλόγες στην Τουρκία – Δεκάδες μέτωπα στα δυτικά

Μάχη με τις φλόγες στην Τουρκία – Δεκάδες μέτωπα στα δυτικά

Στο Κουσάντασι εκκενώθηκαν αρκετά σπίτια και δύο ξενοδοχεία, καθώς οι φλόγες πλησίαζαν σε περιοχή με τουριστικές εγκαταστάσεις

turkiye_fire_001
Πυρκαγιές σε συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών και θυελλωδών ανέμων έχουν να αντιμετωπίσουν οι δυνάμεις της πυρόσβεσης στη δυτική Τουρκία.

Οι περισσότερες φωτιές σημειώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης και συγκεκριμένα στην Έφεσο, τη Μενεμένη, το Τσεσμέ, το Τορμπαλί και το Μεντερές.

turkiye_fire_002
turkiye_fire_003
turkiye_fire_004
turkiye_fire_005


Κλείσιμο
Το τουρκικό υπουργείο Γεωργίας και Δασών αναφέρει ότι μόνο στον νομό της Σμύρνης εκδηλώθηκαν το Σάββατο 16 πυρκαγιές (8 σε δασικές και 8 σε χορτολιβαδικές εκτάσεις) στις οποίες επιχείρησαν 11 πυροσβεστικά αεροσκάφη, 27 ελικόπτερα, 171 υδροφόρες και σκαπτικά μηχανήματα και 972 άτομα προσωπικό. Μέχρι το βράδυ είχαν τεθεί υπό έλεγχο οι 11 από τις 16 πυρκαγιές.

Λόγω του κινδύνου επέκτασης των πυρκαγιών εκκενώθηκαν στο Κουσάντασι αρκετά σπίτια και δύο ξενοδοχεία, καθώς οι φλόγες πλησίαζαν σε περιοχή με τουριστικές εγκαταστάσεις.

Πυρκαγιές εκδηλώθηκαν επίσης και σε άλλους νομούς της δυτικής Τουρκίας.

Στον νομό του Μπαλίκεσιρ η μάχη στα τα πύρινα μέτωπα δόθηκε στις περιοχές του Σουσουρλούκ και του Αϊβαλί, όπου η φωτιά ξεκίνησε από τον χώρο εναπόθεσης απορριμάτων και επεκτάθηκε στους γειτονικούς ελαιώνες.

Υπό έλεγχο ετέθη επίσης η πυρκαγιά στην Προύσα, στην περιοχή Κελές, ενώ φωτιά κατέστρεψε αγροτικές εκτάσεις και στην επαρχία Εζινέ των Δαρδανελλίων.

Και στην Αδριανούπολη, σε περιοχή κοντά στα σύνορα με τη Βουλγαρία, τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε αρχικά σε αγροτική έκταση και επεκτάθηκε στο γειτονικό δάσος.

Μάχη στα πύρινα μέτωπα δόθηκε επίσης στον νομό Καράμαν, στην περιοχή του Ερμενέκ, της νότιας Τουρκίας, όπως και στο Καχραμάνμαρας στα νοτιοανατολικά και το Μπίνγκελ στα ανατολικά της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ




Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στην Πάρνηθα: Η στιγμή που το drone της Πυροσβεστικής εντοπίζει το πύρινο μέτωπο - Δείτε φωτογραφία

Τροχαίο στη Λεωφόρο Αθηνών: «Έχουμε πιάσει πάτο» - Ξεσπά η μητέρα της Έμμας

Αθηνά Οικονομάκου: H δημόσια ερωτική εξομολόγηση του Τσερέλα στην ηθοποιό - Είσαι η καλύτερη του κόσμου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης