Νορβηγία: Η υπουργός Πολιτισμού έδειξε το στήθος της πάνω στη σκηνή του Pride - Δείτε βίντεο

Ήθελε να δείξει την υποστήριξή της στα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας - Πήρε το βραβείο «Gay Mom 2024» - Την υποστήριξε ο πρωθυπουργός της χώρας

Στη Νορβηγία έγινε τις προηγούμενες ημέρες το Oslo Pride με πάμπολλες εκδηλώσεις στο κέντρο της πρωτεύουσας. Από τη διοργάνωση αποφάσισαν να βραβεύσουν την υπουργό Πολιτισμού και Ισότητας, Λούμπνα Τζάφερι, μετά από ένα πάνελ στο οποίο συμμετείχε. 

Η νεαρή υπουργός που ανέλαβε καθήκοντα πριν από ένα χρόνο, πήρε το βραβείο «Gay Mom 2024». Το «μαμά» είναι ένας χαρακτηρισμός που αποδίδεται συνήθως σε προσωπικότητες που προασπίζονται τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας δημοσίως και επίσης θεωρούνται «είδωλα» από τους ίδιους.

«Εκτιμώ ιδιαίτερα το γεγονός ότι λαμβάνω αυτό το βραβείο φέτος εδώ στο Όσλο Pride. Είναι μεγάλη τιμή» δήλωσε η Τζάφερι. Μάλιστα αποφάσισε να πάει τις ευχαριστίες της και ένα βήμα παρακάτω, καθώς εκείνη τη στιγμή φαίνεται σε βίντεο να σηκώνει το πουκάμισό της και να δείχνει το στήθος της στο κοινό που ζητωκραύγαζε.



«Είναι σημαντικό όλοι να νιώθουν ελεύθεροι. Αν θέλετε να αξίζετε μια τέτοια τιμή, πρέπει να δίνετε την ψυχή σας και να μην παίρνετε τον εαυτό σας τόσο σοβαρά» ανέφερε η ίδια.   

Ο πρωθυπουργός Γιόνας Γκαρ Στέρε δήλωσε ότι θεωρεί απολύτως εντάξει το γεγονός ότι η υπουργός Πολιτισμού επέλεξε να δείξει το στήθος της δημόσια σε μια εκδήλωση. «Η Λούμπνα είναι ένα άτομο με αυτοπεποίθηση, ελεύθερο και υπέροχο, το οποίο δίνει θερμά το παρών σε πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Ήταν και χθες στο Όσλο, και νομίζω ότι αυτό που έκανε είναι απολύτως εντάξει!», αναφέρει ο πρωθυπουργός.

Ο Γιόακιμ Άαντλαντ, επικεφαλής του Pride, δήλωσε σε τοπική εφημερίδα: «Νομίζω ότι είναι υπέροχο που έχουμε μια υπουργό που τα δίνει όλα και δεν φοβάται να βγει λίγο μπροστά. Δεν έχω ξαναζήσει το χειροκρότημα που έλαβε στα δέκα χρόνια που έχουμε το Pride. Είναι λοιπόν σαφές ότι το κοινό εκτίμησε το κόλπο της Λούμπνα».



Ειδήσεις σήμερα:

Aπόσπασμα από το νέο βιντεοκλίπ των Coldplay στο Ηρώδειο

Συνεδριάζει η ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, αποφασίζουν τον οδικό χάρτη για εκλογή προέδρου - Τα τραπέζια λίγες ώρες πριν

Θυελλώδεις βοριάδες και σήμερα - Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 11 περιοχές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr