Διαδηλώσεις στη Γαλλία κατά της ακροδεξιάς, επεισόδια σε αρκετές πόλεις - Δείτε βίντεο

Διαδηλώσεις στη Γαλλία κατά της ακροδεξιάς, επεισόδια σε αρκετές πόλεις - Δείτε βίντεο

Με το σύνθημα "Δεν θα περάσουν", οι διαδηλωτές θέλησαν να διαμαρτυρηθούν στον απόηχο των σημερινών αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών

MixCollage-01-Jul-2024-02-00-AM-4900
Διαδηλώσεις κατά της ακροδεξιάς ξέσπασαν στην Place de la République του Παρισιού το βράδυ της Κυριακής, όπου αριστεροί ψηφοφόροι συγκεντρώθηκαν για να υποστηρίξουν το Νέο Λαϊκό μέτωπο, το οποίο ήρθε δεύτερο πίσω από τον Εθνικό Συναγερμό της Μαρίν Λεπέν.

Με το σύνθημα "Δεν θα περάσουν", που χρησιμοποιήθηκε κυρίως από τη Γαλλία στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, για να εκφράσει την αποφασιστικότητα να υπερασπιστεί μια θέση ενάντια σε έναν εχθρό, οι διαδηλωτές θέλησαν να διαμαρτυρηθούν, στον απόηχο των σημερινών αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών και της νίκης της ακροδεξιάς Εθνικής Συσπείρωσης.



Κλείσιμο
«Οι νέοι γ...ε το Εθνικό Μέτωπο» και «Είμαστε πιο καυτοί, πιο καυτοί από τους φασίστες» ήταν μερικά από τα συνθήματα που φώναζαν αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτές νωρίς το βράδυ.





Περίπου 4.000 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στην Place de la République, σύμφωνα με αστυνομική πηγή που έκανε καταμέτρηση στα μέσα της νύχτας.




Από αυτούς τους 4.000 διαδηλωτές, η ίδια πηγή μέτρησε 500 «ριζοσπαστικά στοιχεία» και «113 στοιχεία υψηλού κινδύνου», αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Le Parisien



Στην γαλλική πόλη της Λυών, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Place des Terreaux πριν συνεχίσουν την πορεία τους στην υπόλοιπη πόλη, σύμφωνα με το Actu Lyon. Συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ ατόμων που έστησαν οδοφράγματα και έβαλαν κατά της αστυνομίας.



Αντιφασίστες ακτιβιστές συγκεντρώθηκαν επίσης στην Place de la Libération στο Auch, στο διαμέρισμα Gers, σύμφωνα με την La Dépêche.






Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιές: Χωρίς ενεργό μέτωπο στη Σταμάτα, διάσπαρτες εστίες στην Κερατέα

Εκλογές στη Γαλλία: Επικράτηση της Λεπέν με 33-34% δείχνουν τα exit poll

Ρούγια Ιγκνάτοβα: Καταζητείται στην Αθήνα η Cryptoqueen, επικηρυγμένη από το FBI με 5 εκατ. δολάρια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης