Γαλλία - Μπαρντελά: Το μήνυμα ενόψει β' γύρου εκλογών - «Επιλέξτε εμένα ή... τους παράγοντες του χάους»

Γαλλία - Μπαρντελά: Το μήνυμα ενόψει β' γύρου εκλογών - «Επιλέξτε εμένα ή... τους παράγοντες του χάους»

O 28χρονος πρόεδρος της ακροδεξιάς Εθνικής Συσπείρωσης καλεί τους Γάλλους να επιλέξουν και δηλώνει έτοιμος να αναμετρηθεί με τον Ζαν Λικ Μελανσόν

bardella
Σαφές είναι το μήνυμα του προέδρου του ακροδεξιού κόμματος «Εθνική Συσπείρωση», Ζορντάν Μπαρντελά, που διεκδικεί την πρωθυπουργία της Γαλλίας, σε επιστολή που απέστειλε σήμερα προς τους ψηφοφόρους.

Ένα 24ωρο μετά τον θρίαμβο του κόμματός του, το πολιτικό τέκνο της σταρ της γαλλικής Ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν, καλεί τους Γάλλους ψηφοφόρους να επιλέξουν αυτόν ή την Ακροαριστερά. Υποστηρίζει επίσης ότι είναι έτοιμος να αναμετρηθεί με τον ηγέτη της «Ανυπότακτης Γαλλίας», Ζαν Λικ Μελανσόν.



Κλείσιμο
Ο αρχηγός της ακροδεξιάς Εθνικής Συσπείρωσης, Ζορντάν Μπαρντελά υποστηρίζει ότι ο δεύτερος γύρος των πρόωρων βουλευτικών εκλογών στις 7 Ιουλίου προσφέρει μια επιλογή μεταξύ αυτών που αποκάλεσε «τους παράγοντες του χάους», αναφερόμενος στην αριστερή συμμαχία του Νέου Λαϊκού Μετώπου, και σε αυτόν.



Ο 28χρονος Μπαρντελά προειδοποίησε επίσης, όπως αναφέρει στο μήνυμά του που ανέβηκε στην πλατφόρμα X (πρώην Τwitter) ότι η ψήφος υπέρ της αριστερής συμμαχίας συνιστά «υπαρξιακή απειλή» για τη χώρα και κάλεσε τους ψηφοφόρους να υποστηρίξουν το κόμμα του στον δεύτερο γύρο για να αποκαταστήσει την «τάξη» στη Γαλλία δίνοντάς του μια «πλειοψηφία έτοιμη να δράσει».

Η επιστολή φέρνει αντίπαλα δύο αντίθετα πολιτικά στρατόπεδα και δεν αναφέρει καν την ύπαρξη ενός κεντρώου συνασπισμού - σαν να μην είναι πλέον μέρος της πολιτικής εξίσωσης η φιλελεύθερη συμμαχία του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

«Όχι» Μελανσόν στην πρόταση Μπαρντελά για τηλεμαχία

Από την πλευρά του, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Ζαν Λικ Μελανσόν, αρνείται να αναμετρηθεί με τον πρόεδρο της γαλλικής ακροδεξιάς Εθνικής Συσπείρωσης Ζορντάν Μπαρντελά. Ο επικεφαλής του κόμματος «Ανυπότακτη Γαλλία» (LFI), έσπευσε να απορρίψει την πρόταση του 28χρονου ακροδεξιού να διασταυρώσουν τα ξίφη τους σε τηλεμαχία με το επιχείρημα ότι το Νέο Λαικό Μέτωπο δεν έχει ακόμη ορίσει υποψήφιο για την πρωθυπουργία.

Σημειώνεται ότι, το πολιτικό τέκνο της Μαρίν Λεπέν, Ζορντάν Μπαρντελά, έχει δηλώσει ότι θα διεκδικήσει την πρωθυπουργία της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας. Σε μήνυμά του στην πλατφόρμα X, o Μελανσόν υποστηρίζει ότι «ο κύριος Μπαρντελά έχει δίκιο ότι υπάρχει ανάγκη για μία συζήτηση σχετικά με τα δύο προγράμματα που εκπροσωπούν οι συνασπισμοί που κατέλαβαν την πρώτη και δεύτερη θέση στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει, «ο υποψήφιος του Νέου Λαϊκού Μετώπου για την πρωθυπουργία δεν έχει οριστεί. Πρέπει λοιπόν να απευθυνθεί στους ''Ανυπότακτους'', το κόμμα που ήρθε πρώτο σε ψήφους κατεβαίνοντας με τη συμμαχία του Νέου Λαϊκού Μετώπου. Για να γίνει αυτό, πρέπει να επικοινωνήσει με τα στελέχη του κόμματος Μανουέλ Μπομπάρ, Ματίλντ Πανό, ή την Κλεμάνς Γκετέ».

Ειδήσεις σήμερα:

Εφιάλτης για 26χρονη στην Αγία Βαρβάρα: Της πέρασε θηλιά ο πρώην της και πήγε να την πνίξει μπροστά στο παιδί τους

Μητσοτάκης για φωτιές: Απαιτείται ο καλύτερος δυνατός συντονισμός, ευχαριστώ τα στελέχη της πρώτης γραμμής


«Σοκ, γαλλική τραγωδία, μπούμερανγκ στον Μακρόν» - Πώς υποδέχτηκε ο γαλλικός Τύπος το αποτέλεσμα των εκλογών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης