Γαλλία: Δεν θα είμαστε το «backup» του Μακρόν, λέει ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών

Γαλλία: Δεν θα είμαστε το «backup» του Μακρόν, λέει ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών

O Oλιβιέ Φορ θέτει τους όρους του για να συνεργαστεί με το κεντρώο κυβερνών κόμμα στον β΄γύρο - Δεν θέλει για πρωθυπουργό τον Γκαμπριέλ Ατάλ, εκλεκτό του Γάλλου προέδρου

gabriel_attal_xr
Ξεκαθαρίζοντας τη θέση του, ο ηγέτης του κεντροαριστερού κόμματος των Σοσιαλιστών απέκλεισε σήμερα, Δευτέρα 1 Ιουλίου, το ενδεχόμενο να λειτουργήσει ως «στήριγμα» του Γάλλου προέδρου, εάν οι αριστερές δυνάμεις τελικά συμφωνήσουν να συγκυβερνήσουν με τον κεντρώο συνασπισμό Ensemble του Εμανουέλ Μακρόν προκειμένου να κρατήσουν μακριά από την εξουσία την Ακροδεξιά.

«Πώς θα μπορούσα να δεχτώ να είμαι το στήριγμα μιας πλειοψηφίας σε αταξία; Πώς θα μπορούσα να δεχτώ την ιδέα ότι ο Γάλλος πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ θα παραμείνει στην εξουσία;» δήλωσε ο αρχηγός των Σοσιαλιστών, Ολιβιέ Φορ.

Η αριστερή συμμαχία «Νέο Λαϊκό Μέτωπο»- στην οποία συγκαταλέγονται οι Σοσιαλιστές- κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον χθεσινό πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών, με το κεντρώο κόμμα Ensemble του Μακρόν να έρχεται τρίτο.

Ο αρχηγός του Σοσιαλιστικού Κόμματος άφησε επίσης να εννοηθεί ότι δεν θα μπορούσε να δεχτεί καμία συμμαχία αν δεν ληφθεί υπόψη το μανιφέστο του.

Κλείσιμο
«Το αποτέλεσμα της δεύτερης θέσης του Νέου Λαϊκού Μετώπου σημαίνει ότι οι προτάσεις του είναι πιο νόμιμες και «πολύ μπροστά από το πρόγραμμα της νυν πλειοψηφίας», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι, όταν ο Μακρόν προκήρυξε βουλευτικές εκλογές συστάθηκε ένα νέο λαϊκό μέτωπο κατά τις ακροδεξιάς που περιλαμβάνει το Σοσιαλιστικό Κόμμα, την Ανυπότακτη Γαλλία, τους Κομμουνιστές και τους Οικολόγους.

Ειδήσεις σήμερα:

Εφιάλτης για 26χρονη στην Αγία Βαρβάρα: Της πέρασε θηλιά ο πρώην της και πήγε να την πνίξει μπροστά στο παιδί τους

Μητσοτάκης για φωτιές: Απαιτείται ο καλύτερος δυνατός συντονισμός, ευχαριστώ τα στελέχη της πρώτης γραμμής


«Σοκ, γαλλική τραγωδία, μπούμερανγκ στον Μακρόν» - Πώς υποδέχτηκε ο γαλλικός Τύπος το αποτέλεσμα των εκλογών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης