Σε ζωντανή μετάδοση μπήκε στη φυλακή ο Στιβ Μπάνον

Σε ζωντανή μετάδοση μπήκε στη φυλακή ο Στιβ Μπάνον

Καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών για περιφρόνηση του Κογκρέσου – Θεωρεί τον εαυτό του «πολιτικό κρατούμενο»

bannon-arthrou
Ο Στιβ Μπάνον, άλλοτε στενός συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ, προσήλθε στη φυλακή τη Δευτέρα για να εκτίσει την ποινή του, αφότου ανώτατο δικαστήριο απέρριψε την έφεσή του για να αποφύγει τη φυλάκισης.

Έχει καταδικαστεί σε τέσσερις μήνες κράτησης για περιφρόνηση του Κογκρέσου, γιατί αψήφησε τις κλήσεις της έρευνας για τα γεγονότα στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021.




Κλείσιμο
Ο ίδιος μετέδωσε ζωντανά στα κοινωνικά δίκτυα την άφιξή του σε φυλακή μειωμένης ασφαλείας στο Κονέκτικατ, όπου θα εκτίσει την ποινή, γράφει ο Guardian.

«Δεν μετανιώνω για τίποτα και είμαι περήφανος γι' αυτό που έκανα», δήλωσε σε δημοσιογράφους και υποστηρικτές, προτού παραδοθεί στη φυλακή. Η επιτροπή για τα γεγονότα του Κογκρέσου ήταν εντελώς παράνομη, εξήγησε ακόμη.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Μπάνον, ο οποίος συνοδευόταν από την ακροδεξιά βουλευτή της Τζόρτζια Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν, χλεύασε τα μέσα ενημέρωσης, προέτρεψε τους υποστηρικτές του να συνεχίσουν τον «αγώνα» και καμάρωνε για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου ότι οι πρόεδροι έχουν απόλυτη ασυλία για τις πράξεις τους κατά το αξίωμα (όσες σχετίζονται με αυτό).

Ακόμη, κατηγόρησε τις καταδικαστικές αποφάσεις εναντίον του ως πολιτικά υποκινούμενες, ενώ ο δικηγόρος του υποστήριξε ότι η εγείρει «σοβαρά συνταγματικά ζητήματα». Την περασμένη Κυριακή ο Τραμπ δήλωνε μάλιστα στο ABC ότι θεωρεί τον εαυτό του «πολιτικό κρατούμενο»…


Ειδήσεις σήμερα:

Αποχωρεί από την ενεργό πολιτική ο Δημήτρης Παπαδημούλης

«Παραμένει ικανός» - Η οικογένεια του Μπάιντεν τον παροτρύνει να παραμείνει στην κούρσα για την προεδρία


ΠΑΣΟΚ: Ήδη πέντε οι υποψήφιοι, το σκέφτονται «σοβαρά» η Διαμαντοπούλου και η Γιαννακοπούλου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης